Из сектора Газа эвакуировали украинцев
21.06.2007 09:42
У четвер, 21 червня, вранці в аеропорту «Бориспіль» приземлився літак з евакуйованими громадянами України із зони бойових дій у секторі Газа. Як передає прес-служба МНС, в аеропорту «Бориспіль» їх зустрічали Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич та Міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв.

Рятувальна операція здійснювалась скоординованими зусиллями МЗС, МНС, МВС, Міноборони, Мінтрансом та МОЗ. Саме ці міністерства увійшли до створеного Урядом по завданню Прем’єр-Міністра України, координаційного центру, який і здійснював допомогу 91 українцю.

«На заходи всіх операцій по рятуванню наших громадян Урядом з резервного фонду було виділено 450 тисяч гривень, - зазначив Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. - Операція пройшла вдало, хоча безумовно, турбує доля 50-ти осіб, які, за інформацією МЗС, вирішили лишитися в секторі Газа. Сподіваюся, повторювати цю операцію необхідності не виникне, але в будь-якому випадку уряд готовий до проведення повторних рятувальних заходів».

Евакуйованих біля аеропорту чекали автомобілі швидкої допомоги, загін рятувальників МНС та колона автобусів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, оснащених ковдрами та теплими речами. На автобусах евакуйованих перевозили до вокзалів, звідки вони могли безкоштовно, за рахунок виділених урядом коштів, дістатися місця проживання у будь-якому куточку України. Враховуючи те, що переважна більшість евакуйованих - це діти віком від 2 до 4 років, бійці МНС допомагали їм переносити речі та забезпечили посадку на потяги.