25.06.2007 17:58
У ході робочого візиту до Криму Міністр МНС Нестор Шуфрич особисто проконтролював хід будівництва будинків для жителів Аршинцевської коси у місті Керч.

Как пишет прес-служба МНС, Камыш-Бурунська коса (друга назва – Аршинцевська) розташована на південному сході Керченського півострова, на узбережжі Камыш-Бурунської бухти Керченської протоки, та є адміністративно-територіальною одиницею міста Керч АР Крим. Починаючи з 1996 року, тут відбувається прогресуючий розмив берегової смуги, в результаті якого споруди та домівки, що знаходяться на її території, руйнуються. А в січні 2007 року через вітровий нагін морської води в зоні підтоплення опинилися 25 гуртожитків ВАТ „Аршинцевський рибопереробний завод”. Тоді довелося евакуювати 51 жителя, з них 8 дітей. Ситуація на Аршинцевській косі визнана надзвичайної регіонального рівня, адже потрібно було відселити звідси 66 сімей. Кошти для будівництва квартир для них були виділені з резервного фонду Кабінету Міністрів України.

Зведення двох будинків на вулицях Генерала Петрова та Кірова веде будівельна компанія „Консоль”. Перший будинок обіцяють здати у серпні цього року. Тут оселяться 35 родин. Ще 31 сім’я буде переселена в квартири на вулиці Кірова у грудні. Таким чином, усі мешканці Аршинцевської коси будуть переселені з аварійних будинків до комфортабельних одно-, двох- і трьохкімнатних квартир.