20.07.2007 15:43
Навчання «Сі Бріз 2007», що проходять нині на території Одеської та Миколаївської областей, не залишили байдужими українських політиків, передає прес-служба СДПУ(о).

Послідовно відстоюючи необхідність для України залишатись суверенною та незалежною державою, СДПУ(о) розгорнула власні акції протесту в Одесі, де есдеки приєднались до пікетування навчань «Сі Бріз 2007», у Криму та Дніпропетровську.

Зокрема, в обласному центрі Дніпропетровщини, на центральній площі вже декілька днів активісти СДПУ(о) роздають антинатовські листівки, пропагуючи власний та незалежний шлях розвитку України.

Кримський реском СДПУ(о) 21 липня проведе пікетування маршруту, по якому НАТОвські вояки будуть повертатись з навчань. Пікет буде встановлено о 10.00 на Євпаторійському шосе біля розвилки у с. Богданівка. В той же час розпочнеться низка масштабних акцій - в Одесі, Ізмаїлі і Кілії.

Соціал-демократи Дніпропетровщини говорять «НАТО -НІ!» і вважають, що Президент України затягує з рішенням про всеукраїнський референдум, який має вирішити бути Україні в НАТО чи не бути. Есдеки вважають, що саме народ і ніхто інший має сказати остаточне і заключне слово з цього питання.

Для проведення референдуму партія СДПУ(о) зібрала більш як 4,6 млн. підписів громадян України. Цей факт було підтверджено Центрвиборчкомом, та віз і нині там, адже гарант української Конституції намагається переконати українців, що їм потрібне НАТО, ігноруючи право громадян на власне волевиявлення.