30.07.2007 19:46
В понеділок, 30-го серпня, у селищі міського типу Рожище Волинської області Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич провів засідання Урядової комісії з приводу ліквідації наслідків буревію, що пронісся Волинню тиждень тому. За результатами засідання керівник МНС повідомив, що на сьогоднішній день із майже 2000 пошкоджених будівель відновлені більш ніж 1500, а із 176 знеструмлених населених пунктів без електропостачання залишаються лише 15.

До того ж, як повідомляє прес-служба МНС, із 36 пошкоджених шкіл відновлені 28, а також усі дошкільні заклади. Крім того, координатор аварійно-відновлювальних робіт запевнив: більше 300 дітей будуть відправлені на оздоровлення найближчим часом. Як відомо, минулого тижня на подолання наслідків стихії та на закупівлю будівельних матеріалів Кабінет Міністрів виділив майже 9 мільйонів гривень, які вже 27-го серпня надійшли до регіону.

Нестор Шуфрич відмітив високу координацію та співпрацю з органами місцевої влади: „Зараз ми завершуємо перший етап ліквідаційних робот, це відновлення постраждалих об’єктів, після цього ми розпочинаємо другий етап - компенсацію втрат жителям постраждалих населених пунктів”.

Також Міністр МНС пообіцяв, що вже завтра на Волині має бути відновлене все електропостачання. До 5-го, максимум до 10-го серпня, планується основне відновлення ушкоджених об’єктів та зв’язку. Одним з найважливіших питань, підкреслив Нестор Шуфрич, є адресна допомога і компенсація тим, хто відновив свої житла за рахунок власних коштів.