21.08.2007 19:41
У вівторок, 21 серпня, у Кіровоградській області відповідаючи на запитання журналістів, які були присутні і особисто чули слова подяки рятувальникам від Президента, як могло так статися, що кількома годинами пізніше Ющенко дав дуже низьку оцінку діям МНС, щодо гасіння пожежі у Херсонській області, як це сказано у повідомленнях ЗМІ. Як повідомляє прес-служба Шуфрича, міністр з питань надзвичайних ситуацій з подивом зазначив, що навпаки, під час візиту до штабу по ліквідації надзвичайної ситуації у Херсонській області В. Ющенко високо оцінив дії пожежних.

„Ми захистили 5 населених пунктів, локалізували пожежу, фактично її загасили. Під час моєї розмови з Ющенком, він подякував і відзначив високий рівень підготовки рятувальників. Особисто я пишаюся ними, вдячний за ту самовіддану роботу, яка була зроблена ними вчора, сьогодні вночі і продовжується зараз. І я нікому не дозволю спекулювати на безпеці наших громадян та збережені добробуту нашої країни. І ті вислови, які пізніше сказав Ющенко журналістам, ображають тих людей які ризикуючи своїм життям і здоров’ям не дозволили вогню перекинутися на населені пункти.

Рятівниками було евакуйовано 90 людей, частково постраждала лише одна будівля, тому, якщо у когось повертається язик говорити, що дехто працював не належним чином, то хай краще займається не писарством, а приїде і подивиться, що роблять ці люди. Якби це стосувалося мене особисто, я би проігнорував та промовчав би щодо цієї оцінки, але це стосується рятувальників, які самовіддано ліквідували цю надзвичайну ситуацію і реальну загрозу. Вони робили це не заради Президента, хто б ним не був, а заради людей. І завдання, яке було на них покладене – виконане” – зазначив Нестор Шуфрич.