26.08.2007 11:52
В воскресенье, 26 августа, пресс-служба Партии регионов распространила текст поздравления премьер-министра Украины, лидера Партии регионов Виктора Януковича с юбилейным Днем шахтера. Приводим текст поздравления целиком, на языке оригинала.

«Шановні працівники вугільної промисловості!

Прийміть мої поздоровлення з нагоди вашого професійного свята — ювілейного Дня шахтаря.

У цей святковий день ми вшановуємо людей героїчної професії, справжніх трудівників, які своєю натхненною та самовідданою працею примножують промисловий потенціал держави, зміцнюють національну економіку, сприяють вирішенню стратегічно важливих завдань соціально-економічного розвитку України.

Щира вдячність шахтарям-ветеранам, які у післявоєнні роки відроджували вугільну галузь, крізь довгий час пронесли у своїх серцях незгасну любов до обраної професії, золотими літерами закарбували свої імена у славетному літописі трудових перемог шахтарської гвардії.

Багатогранна історія вітчизняної вугільної галузі сповнена і яскравих злетів, і стрімких падінь. Але завжди, і у роки переможного піднесення, і під час тяжких випробувань, шахтарська праця була еталоном особливої відповідальності та звитяги, слугувала зразком чесного, сумлінного виконання професійних обов’язків.

В останні роки політика Уряду спрямована на розвиток вугільної промисловості, підвищення її ефективності. Нам вдалося суттєво збільшити бюджетне фінансування галузі, підвищити рівень заробітної плати шахтарів.

Вірю, що ми виведемо вугільну промисловість на шлях сталого розвитку, відродимо престижність шахтарської професії, гарантуючи шахтарям гідний соціальний захист, добробут і безпеку праці.

Бажаю вам міцного здоров’я, родинного благополуччя та подальших трудових звершень на благо України».