Тимошенко назвала президента мафиози
27.08.2007 15:25
...в конце минувшей недели на телеканале «Интер», передает ForUm.

Лидер белоснежного блока, в свойственной ей манере называть вещи своими именами, доверительно поведала собравшейся аудитории о настоящей причине своего ухода с должности премьер-министра Украины.

В результате, гости студии, а также миллионы украинских телезрителей смогли, наконец, с содроганием в сердце узнать, что эта хрупкая, беззащитная и одновременно мужественная женщина была самым наглым и бесстыдным образом изгнана из Дома Правительства некими коррупционными мафиозными кланами.

Уточнять, кто именно приложил к этому свою нечистую руку, экс-премьер не стала - видимо, по причине врожденной деликатности. Впрочем, в этом даже не было надобности, поскольку даже поверхностный экскурс в недавнюю историю позволяет легко установить личность безымянного злодея.

По странному стечению обстоятельств, единственным кандидатом на эту незавидную роль оказался Президент Украины, в сентябре 2005-го отправивший в отставку чудо-правительство «помаранчевых» реформаторов во главе с его не менее прекрасным руководством.

Причем вдогонку безвременно ушедшей соратнице по Майдану глава державы легкомысленно послал не благодарственную телеграмму, а обвинения в некоторых коррупционных шалостях - вроде списания 7,5 миллиарда долга ЕЭСУ.

И вот теперь незлопамятная Юлия Владимировна вернула должок, как говорится, «с прицепом», изящно и непринужденно (а главное - публично) одарив Виктора Андреевича титулом главного мафиози Украины.

Вот уж воистину - долг платежом красен...

Для справки: стенограмма программы «Свобода» на «Интере».

По нашим данным - это тенденция, тут достаточно серьёзная погрешность, но тенденция - три партии проходят 3% барьер, согласно нашей аудитории. Это Блок Юлии Тимошенко - 28,3%, это Партия регионов - 26,5% и блок «Наша Украина - Народная самооборона» - 14,8%.

СТУДІЯ: ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: «А що стосується моєї роботи на посаді прем`єр-міністра, то я хочу всім без виключення політикам нагадати, що на цю посаду мене в тому числі різнобарвні клани запустили на декілька місяців, і запустили для того, щоб остаточно знищити, як політика, і нашу політичну силу одночасно зі мною. І я знаю, що двічі перебуваючи на посаді віце-прем`єр-міністра, коли ми досить серйозно пошматали оточення Кучми і закрили всю тіньову сферу в енергетиці, мені дали попрацювати декілька місяців. А потім ваші сьогоднішні члени коаліції пристроїли мене у в`язницю, тому що їм такі параметри роботи у владі були абсолютно недоречні. Тому що їм потрібно було встигнути взяти все, що вони хотіли. А на посаді прем`єр-міністра ви прекрасно пам`ятаєте мою політику. На 63% більше доходи бюджета за рахунок закриття тіньової сфери і корупції. Це теж не сподобалось. Одна чесна приватизація теж не сподобалась. І, безумовно, наша українська (у нас же ж сьогодні все українське), наша українська мафія просто скинула мене з посади. А це значить, що я, як політик, я думаю, робила те, що потрібно. Якщо б вони мене хвалили, підносили і залишали на посаді, тоді б я робила не те, що потрібно тим людям, які сидять зараз в студії, на яких дивиться Україна».

СТУДІЯ: Савік ШУСТЕР. Ярослав Мендусь.

СТУДІЯ: ЯРОСЛАВ МЕНДУСЬ: «Юлія Володимирівна, ви дали жорстку оцінку українській владі за роки незалежності. Але я так розумію, що ви самокритична людина. 2005 рік. Віктор Ющенко - президент держави. Ви - прем`єр-міністр. Ваш особистий адвокат Віктор Швець - заступник Генерального прокурора, пан Луценко - міністр внутрішніх справ, пан Турчинов, ваш найближчий соратник, очолює Службу безпеки України. Які ще потрібні повноваження, щоб зробити «Український прорив»? А що стосується мафіозних кланів, які вас викинули із уряду, то я б хотів уточнити, кого ви маєте на увазі?»

СТУДІЯ: ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: «Я їх і маю на увазі».