24.10.2007 11:46
«Україна надає великого значення співробітництву з Міжнародною організацією праці», - наголосив міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв під час зустрічі з директором Бюро Міжнародної організації праці у Парижі Жаном-Франсуа Трогліком, що відбулася у ході робочої поїздки до Франції, передає прес-служба Мінпраці.

Папієв наголосив, що завдяки такій конструктивній співпраці з МОП Уряд України та соціальні партнери мають змогу отримати найкращий міжнародний досвід у сфері реформування соціально-трудових відносин. Як результат співробітництва - Україною ратифіковано 62 Конвенції МОП, реалізовано близько 20 спільних проектів, частина з них продовжує реалізовуватись і зараз.

У рамках технічної допомоги Уряд і соціальні партнери отримали значну підтримку МОП щодо удосконалення правової бази у сфері соціального діалогу, передусім у розробці нового Трудового кодексу, який перебуває на розгляді у Верховній Раді України, а також Закону «Про соціальний діалог в Україні», який ухвалений парламентом і чекає підпису Президента України.

Зрозуміло, що Україна зацікавлена й у подальшому співробітництві та отриманні міжнародної технічної та експертної допомоги. Така допомога, як зазначив Михайло Папієв, насамперед потрібна для розбудови ефективної системи соціального діалогу, зокрема шляхом його інституалізації та правового забезпечення, реформування трудового законодавства та приведення його у відповідність до міжнародних трудових норм, а також для розбудови системи державної інспекції праці.