10.12.2007 13:35
7 декабря в Полтаве состоялся «круглый стол» представителей политических партий и общественных организаций левого толка, сообщает пресс-служба СДПУ(о). Левые приняли решение о создании объединения, которое б защищало интересы людей труда и гарантировало социальную защиту украинцам.

Приводим полный текст заявления, которое было принято левыми Полтавщины, на языке оригинала:

«ЗАЯВА
Політичних партій та громадських організацій
лівого спрямування Полтавської області


7 грудня 2007 р.
м. Полтава.


Сьогодні вся країна бачить, що обіцянки Президента та його «помаренчевого» оточення про те, що дострокові парламентські вибори принесуть Україні політичну та економічну стабільність, виявилися блефом. Вони не вирішили жодної проблеми, що роздирають суспільство. Більше того - вони їх ще більше загострили.

Система управління державою фактично паралізована. В новий рік Україна вступає без бюджету й уряду, що викликало обвальний скачок роздрібних цін і тарифів. Для трудового народу - це чергова трагедія.

Щоб відволікти увагу людей від катастрофічних провалів та згубних реформ, Президент розв’язав брудну війну з історією свого народу, перетворює новообрану Верховну Раду в додаток Секретаріату Президента, нехтує думкою народу щодо вступу України в НАТО та реабілітації ОУН-УПА, загострює взаємовідносини з Росією. Мета Президента Ющенка очевидна - скасування політичної реформи, ліквідація парламентаризму і демократії в Україні, встановлення президентського абсолютизму націоналістичного ґатунку.

Такі дії Президента та його оточення не відповідають національним інтересам України, зазіхають на політичні права і свободи громадян, їх добробут та безпеку, розколюють суспільство.

У цій складній ситуації ми заявляємо про створення Координаційної ради і об’єднання своїх зусиль у збереженні миру і єдності в Україні, забезпеченні прав і свобод громадян та гідних умов життя.

Своїми спільними завданнями ми вважаємо:

-продовження політичної реформи на основі Конституції;

-встановлення жорсткого державного контролю над цінами і тарифами на комунальні послуги;

-доведення зарплат, стипендій, соціальної допомоги до гідного рівня;

-поставити під жорсткий контроль обіцянки про швидке повернення в грошовій формі вкладів, вкрадених державою у населення у 1992 році;

-збільшення до 60% частки зарплати в собівартості продукції, що випускається;

-недопущення розпродажу сільськогосподарської землі, категоричної заборони на купівлю-продаж землі іноземцям;
-створення ефективно діючої системи народного контрою;

-обрання та відкликання суддів безпосередньо громадянами;

-ліквідація обласних та районних адміністрацій і передача їх функцій демократично обраним місцевим радам;
-проведення Всеукраїнського референдуму щодо доцільності вступу України в НАТО;

-надання російській мові статусу другої державної;

-припинення війни з пам’ятниками, спроб переписати вітчизняну історію та спробами оголосити героями терористів та фашистських посібників ОУН-УПА.

Ми звертаємося до всіх партій та громадських організацій, громадян області об’єднати свої зусилля в боротьбі за нашу спільну справу, від реалізації якої залежить майбутнє нашої Вітчизни».

Заявление принято единогласно представителями КПУ, СПУ, СДПУ(о), общественных организаций: «Русская община», Всеукраинский союз «За социализм», Союз офицеров, УСДМ и др.