Партия регионов требует извинений, иначе есть варианты
12.12.2007 09:58
...партии, присланном пресс-службой ПР в адрес редакции From-UA. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Партія регіонів вимагає вибачення за необґрунтовані звинувачення, які пролунали на нашу адресу з вуст депутатів коаліції. Ми ніколи не перешкоджали і не будемо перешкоджати голосуванню за Прем’єр-міністра України.

Навпаки, ми навіть погодилися на зміни в Регламенті і, пішовши назустріч коаліції-227, дозволили голосувати за Прем’єра і Уряд перед тим, ніж будуть обрані віце-спікери і сформовані комітети. Не наша вина в тому, що коаліція-227 неспроможна прийняти рішення.

Ми вимагаємо негайного вибачення за безпідставні звинувачення ще до кінця дня. В іншому випадку ми будемо змушені звернутися до Генеральної прокуратури з відповідним поданням та захищати свої інтереси у суді.

Ми також вимагаємо сьогодні повернутися до статті 16 Регламенту - сформувати комітети, обрати віце-спікерів парламенту. Провести з цією метою консультації та засідання Погоджувальної ради. І лише після цього провести пленарне засідання Верховної Ради.

Ми підкреслюємо - вперше за всю історію українського парламентаризму мав місце факт порушення законодавства України збоку Голови Верховної Ради під час голосування за кандидатуру Прем’єр-міністра України, що стало причиною обурення і адекватної реакції збоку фракції Партії регіонів.

Викликає обурення і те, що вперше Голова парламенту звернувся до прокуратури зі скаргою на те, що народний депутат відстоював законність парламентської процедури.

Ще раз наголошуємо, що ми ніколи не перешкоджали і не будемо перешкоджати процедурі голосування, якщо вона буде проходити згідно існуючого законодавства».