28.12.2007 14:27
Сегодня активисты Киевской городской организации СДПУ(О) вручили подарки Президенту Украины по случаю новогодних праздников и годовщины создания рабочей группы, которая до сих пор проверяет предоставленные ЦВК документы относительно подписей 4,5 миллионов украинцев, которые требуют проведения референдума относительно вступления Украины в НАТО и его участия в ЄЕП.

Председатель СДПУ(О) Юрий Заогородний озвучил заявление партии и направил письмо, которое было передано Виктору Ющенко в 12.00.

Заява Соціал-демократичної партії України (об'єднаної)
29 грудня виповнюється рівно рік із того моменту, коли Центральна виборча комісія передала президентові України документи, які підтверджують, що ініціативні групи зібрали 4,5 мільйона підписів на підтримку всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО та її участі в ЄЕП.

Згідно зі статтею 106 Конституції України Віктор Ющенко зобов'язаний був призначити дату всеукраїнського референдуму, проте цього не сталося. І хоча програмні документи «помаранчевої» коаліції передбачають рішення цього питання на референдумі, факти говорять про те, що вже майже два роки народу України не дають права самостійно визначати свою долю.

Україна опинилася в ситуації, коли великий капітал, що прийшов у владу за допомогою Заходу під час кампанії безпардонного популізму і «поливання брудом» чимало тих, хто не на словах, а на ділі думає про національні інтереси, безумовно, відпрацьовує отримані багатомільйонні гранти «на демократію».

На справді їх демократична риторика обернулася відмовою народові України в його праві самому вирішувати свою долю. Президент Ющенко, відправивши документи з всенародного референдуму до Конституційного суду України, роботу якого він сам фактично паралізував, просто тягне час, - для того, щоб «освоїти» нові кошти, що виділяє Захід, тепер уже на «пропаганду Північноатлантичної інтеграції». При цьому робота, спрямована на втягування країни у військово-політичний блок НАТО і позбавлення її нейтрального статусу не лише не припиняється, але й посилюється. А основні події заплановані на весну майбутнього року, на час чергового натівського саміту.

СДПУ(О) заявляє, що саботаж із боку влади та підконтрольного їй КСУ всенародного референдуму, за проведення якого висловилися мільйони українців, є грубим порушенням Конституції України та злочином перед її народом. Також ми вважаємо антинародними, зокрема і ті політичні сили, які ще недавно роздавали щедрі передвиборні обіцянки рахуватися з думкою народу щодо членства України в НАТО. А сьогодні, через три місяці після виборів, у легітимності яких можна сумніватися у зв'язку з відсутністю визначення законності указів Ющенка з боку того самого КСУ, вони зайняті боротьбою за владні портфелі.

СДПУ(О) заявляє і попереджає, що нинішній владі не вдасться уникнути відповідальності - як політичної так і юридичної. Український народ заслужив своє право на демократі, і ніхто не зможе позбавити його цього права!
Голова СДПУ(О) Юрій Загородній