11.01.2008 11:36
Именно впечатление о возвращении времен Советского Союза возникает, если наблюдать за очередями в отделениях Сбербанка. Как передает пресс-служба СДПУ(о), об этом рассказал журналистам первый заместитель председателя СДПУ(о) Игорь Шурма.

«Протягом трьох днів я мав можливість побувати у Києві, Львові та Харкові. Картина зовсім не радісна - люди похилого віку мерзнуть в чергах. Саме біля одного з відділень я почув парадоксальне висловлювання. Одна з пенсіонерок навіть з ентузіазмом промовила, що дякуючи Юлі знову з’явились черги», - рассказал Шурма.

«Для мене це стало проявом ностальгічного ефекту, якого я й не очікував. Фактично для багатьох людей похилого віку черги є ознакою радянських часів, їх прогнозованого та стабільного буття. І БЮТ в цій ситуації апелює не до свідомості, а до підсвідомості, обіцяючи не повернення грошей, а повернення часів. Саме так, впевнений, своє стояння в чергах за «кровними» сприймає чи не кожен другий пенсіонер», - добавил первый заместитель председателя СДПУ(о).

«Дуже сумно, що за обіцянками, в які повірила значна частина українського народу ми знов бачимо лише технології, штучну організацію натовпу, в якому люди мають час згадати старі часи та поговорити про те, яка ж Юля гарна. Впевнений, що зорганізувати процес реєстрації колишніх вкладників Ощадбанку СРСР так, щоб тисячі людей не стояли на морозі - зовсім не складно», - подчеркнул он.