19.02.2008 15:59
Во вторник, 19 февраля, в адрес редакции From-UA от пресс-службы СДПУ(о) поступило заявление участников круглого стола «Сотрудничество левых и левоцентристских сил Днепропетровщины». Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«18 лютого в Дніпропетровську відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню перспектив співпраці лівих та лівоцентриських партій області. Захід було проведено за ініціативою Дніпропетровської міської організації СДПУ(о), яка стала першою серед міських організацій, що зібрала за одним столом партії лівого спрямування: СДПУ(о), СПУ, КПУ, ПСПУ, СДПУ, НДП, партію «Союз лівих сил» та громадські організації «Примножимо славу Придніпров’я», «Діти війни», «Людина на землі». В роботі взяла участь і партія «Віче».

Учасники прийняли наступну заяву.

ЗАЯВА
учасників круглого столу
«Співпраця лівих та лівоцентристських сил Дніпропетровщини»


Зараз в Україні спостерігається зростання цін, катастрофічне скорочення кількості населення, система соціального захисту пропонує як підтримку лише гасла, не гарантуючи реальної допомоги. У зв’язку з цим гострою є потреба у побудові соціальної держави, яка найперше підтримує і захищає громадян. Праві партії, використовуючи наші соціальні лозунги, своїми діями перетворюють їх на популістські гасла. Політичні сили, які зараз перебувають при владі, дбають лише про власний зиск, не беручи до уваги інтереси народу.

На останніх виборах до місцевих рад на Дніпропетровщині ліву та лівоцентристську ідеологію підтримало близько 30% виборців, що свідчить про її популярність серед населення. З огляду на цей факт, постала необхідність плідної співпраці між лівими та лівоцентристськими силами заради втілення в життя ідеї побудови сильної соціальної держави в Україні.

Учасники круглого столу наголошують на важливості продуктивного діалогу між політичними силами лівого та лівоцентристського спрямування Дніпропетровщини, тому зосередили увагу на об’єднавчих питаннях.

Учасники круглого столу «Співпраця лівих та лівоцентристських сил Дніпропетровщини» звертаються до лідерів партій лівого та лівоцентристського спрямування на всеукраїнському рівні з проханням прискорити процес консолідації лівого та лівоцентристського руху в Україні.

Учасники засідання дійшли згоди щодо регулярного проведення засідань круглого столу лівих і лівоцентристських політичних партій та прийняли рішення про створення Координаційної ради, до якої можуть приєднатися всі політичні сили, які сповідують ліву та лівоцентристську ідеологію і підтримують ідею співпраці між нашими силами заради утвердження соціальної справедливості, побудови соціалізованої економіки й соціалізованого суспільства, заради процвітання України та її народу.

Ми закликаємо всіх, хто виступає за побудову міцної соціальної держави, до ведення продуктивного діалогу щодо можливої співпраці між лівими та лівоцентристськими силами заради надання соціальних гарантій громадянам, підвищення якості життя на Дніпропетровщині».