25.09.2006 10:51
В понедельник, 25 сентября, члены представительской группы трудового коллектива ОАО «Днепропетровский центральный рынок» и частные предприниматели центрального рынка г. Днепропетровск («Озерка») обратились с открытым письмом к министру внутренних дел Украины Юрию Луценко. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Міністру МВС України
Луценко Юрію Віталійовичу


Члени представницької групи трудового колективу
ВАТ „Дніпропетровський центральний ринок”
Салаган В.Ф., Васік Т.Я., Швець Г.Г.
М. Дніпропетровськ, вул.. Шмідта, 2, 3.


Приватні підприємці центрального ринку м. Дніпропетровськ („Озерка”)
Полілей Т.О., Аввакумова О.О., Дядіщева Н.О., Чернявський В.А.
М. Дніпропетровськ, вул. Комунарівська, б. 128, кв.420.


ВІДКРИТИЙ ЛИСТ


Вимушені звернутись до Вас, оскільки іншого способу захистити наші права та законні інтереси не має.

Вже майже 1.5 року КП „Центральний ринок” та його керівництво чинить беззаконня та свавілля на найбільшому ринку Дніпропетровської області Озерці. На жаль, всі звернення громадян, підприємців, що працюють на ринку, та трудового ВАТ „Дніпропетровський центральний ринок” блокуються районним відділами міліції, а також посадовцями Управляння МВС України в Дніпропетровській області та місті Дніпропетровськ.

На жаль, фактично звернення до Кіровського районного відділу міліції не має ніякого сенсу, оскільки, як нам заявляють рядові міліціонери, що супроти інтересам групи Приват та, відповідно, КП „Центральний ринок” ніхто з посадовців нашого міста не піде. Це дійсно так. Всі наші скарги та звернення повертаються, як фактично не підтвердженні (при цьому не вивчаються ні документи, ні допитуються свідки). Нами зазначались факти крадіжок, укриття від сплати податків, порушення конституційних прав громадян, перевищення повноважень та таке інше. Надавались докази: документи, судові рішення, відеозаписи... Але через неймовірну корупцію в органах міліції нашого міста та області, на всі наші звернення, скарги та заяви виносяться постанови про відмову у відкритті кримінальної справи. Ми оскаржуємо вказані постанови до прокуратури, яка скасовує їх та направляє на дорозслідування, а міліція знов і знов направляє їх по колу. І ми не можемо ніяким чином вплинути на цей процес. Керівництво КП „Центральний ринок” роздає хабарі посадовцям та шантажує працівників ГУМ №5, який знаходиться безпосередньо на ринку (як тільки працівники міліції намагаються втрутитись та припинити беззаконня, що чинить КП „Центральний ринок” по відношенню до 10000 підприємців ринку, керівники вказаного підприємства, починають виселяти їх з приміщення, що вони займають, мотивуючи тим, що все на ринку належить їм). Це схоже на дурний жарт, але нажаль ми з цим стикаємось щоденно.

Як наслідок корупції в органах міліції м. Дніпропетровська та області, скарги громадян на дії КП „Центральний ринок” не розглядаються взагалі (людям направляють відписки), кримінальні справи, відкриті на керівників КП „Центральний ринок” заблоковано, за ними ніхто не проводить розслідувань, оскільки Перебийніс В.В. та Єфименко Г.А. роздаючі хабарі ухиляються від відповідальності за вчинені ними злочини.

Ви ж самі у новинах каналу „1+1” заявили, що ринок „Озерка” належить державі, Ваші слова повністю співпадають з рішеннями Верховного суду України у справах № 14/559, №5/86 та №36/433. Чому ж досі фактично збирає кошти та керує ринком КП „Центральний ринок”, в особі групи Приват, які не тільки не заплатили за нього не копійки до бюджету, але й стверджують, що нібито самостійно побудували у 2000-2002 роках ринок, будівлі якого побудовано ще у 1940-х роках. Коли припиниться це знущання над простими людьми. Зараз пані Перебийніс В.В. змушує людей сплатити оренду по січень 207 року включно і „наперед”, мотивує це тим що їй конче потрібні кошти. І це не зважаючи на те, що оренда за останні півроку зросла майже на 500%. При цьому, ще ніколи не було таких низьких показників сплати податків та ринкового збору до бюджету. Коли вказуємо на ці обставини міліція просто „закриває очі”. Як так могло статися, що міліція представляє на захищає інтереси неіснуючого підприємства та його керівників, а не простих людей?! Саме неіснуючого, оскільки статутні документи КП „Центральний ринок” визнано недійсними судом ще 1997 році.

Наполегливо просимо Вас втрутитись на припинити це беззаконня. Страждають прості люди. Прикладів багато: весь трудовий колектив ВАТ „Дніпропетровський центральний ринок” (люди не можуть навіть влаштуватись на іншу роботу, оскільки їх трудові книжки захоплено КП „Центральний ринок”), приватні підприємці Авакумова, Дядіщева, Полілей, Чернявський, Крюк, Дикун та багато-багато інших. У людей відбирають вночі майно, просто вскриваючи бокси та вивозячи у невідомому напрямку, відбираються гроші, здаються у подвійну оренду торгові місця (попередній договір навіть не розривається, він просто ігнорується). Коли підприємці приходять зранку на роботу і бачать пустий бокс, без обладнання та товару, в якому розміщуються інші підприємці вони йдуть до міліції. Через декілька днів міліціонери повідомляють, що КП „Центральний ринок” з ними договір розірвало, та вимучило майно на „відповідальне зберігання”. При цьому взагалі не ясно чому міліціонери виступають посередниками? До речі жодному підприємцю так і не вдалось повернути своє майно з такого „відповідального зберігання”.

Наполегливо просимо Вас звернути увагу на наші проблеми. Ми вже у відчаї.

З повагою,

Салаган В.Ф.

Васік Т.Я.

Швець Г.Г.

Полілей Т.О.

Аввакумова О.О.

Дядіщева Н.О.

Чернявський В.А.»