14.04.2008 18:49
Центр соціологічних і політичних досліджень «Соціум» провів дослідження і виявив, що за чинного мера Києва Леоніда Черновецького готові проголосувати 29,6% респондентів. При цьому близько 20,7% - готові підтримати боксера Віталія Кличка.

Згідно з дослідженнями, колишній мер Олександр Омельченко отримав підтримку з боку 7,1% виборців. Приблизно така сама кількість респондентів готова проголосувати за висуванця від Блоку Юлії Тимошенко Олександра Турчинова. У той же час за кандидата від «Блоку Литвина», народного депутата, голову Шевченківської райадміністрації Віктора Пилипишина готові проголосувати 6,7% опитаних.

Решта, понад півсотні кандидатів сумарно набирають 7,8%. При цьому кількість тих, що не визначились складає 21%.

У порівнянні з березнем в середині квітня спостерігалися такі тенденції: популярність кандидатів-лідерів Леоніда Черновецького та Віталія Кличка можуть суттєво змінитися у бік зниження частини кандидатів, які їх підтримують. Ще більш стрімкіші зміни рейтингів можуть трапитися серед кандидатів так званого «другого ешелонна» - Олександра Омельченка, Віктора Пилипишина, та поки що не висунутого Юрія Луценко.