Медиа-агентство «Starcom» обратилось с заявлением
24.04.2008 15:28
...полный текст сообщения на языке оригинала:

«23 квітня ряд українських ЗМІ повідомив про звіт ревізійної комісії ЗАТ «Телесистеми України», в тому числі про висновки щодо заборгованості перед агентством «Starcom». Серед причин заборгованості в розмірі понад 10 млн. грн. було вказано, що «Starcom» затримував звіти й надав їх лише після неодноразових письмових вимог та що попереднє керівництво ЗАТ «Телесистеми України» перевищило свої повноваження при укладанні відповідних угод.

Медіа агентство «Starcom», яке рекламувало бренд «PEOPLEnet» у 2007 році, вважає за необхідне прокоментувати заяви на свою адресу, які містяться у звіті та цитуються у ЗМІ.

По-перше, агентство «Starcom» виконало всі обумовлені договором послуги з розміщення реклами бренду «PEOPLEnet» у 2007 році. Впродовж співробітництва «Телесистемам» надавалися всі необхідні документи після завершення кожного етапу надання послуг, що підтверджувалося підписанням відповідних актів виконаних робіт. На підставі наданих звітів та актів 2/3 вартості послуг були сплачені.

Протягом 6 місяців після припинення рекламної кампанії «Starcom» неодноразово звертався до ЗАТ «Телесистеми України» з проханням погасити заборгованість, яка сформувалася на момент закінчення співпраці. Товариство зі свого боку уникало будь-яких контактів та ігнорувало звернення. Лише після позову до суду та відкритого листа щодо ситуації з боргом ЗАТ «Телесистеми України» попросило надати документацію повторно, посилаючись на те, що з якихось причин документи відсутні в базі даних Товариства. Копії документів були відразу надані. Майже через місяць після цього, а саме 7 квітня 2008 року, агентство «Starcom» отримало від ЗАТ «Телесистеми України» черговий запит про надання додаткового пакету документів (лише їх перелік складає 6 сторінок). Це прохання також було задоволено 17 квітня 2008 року.

По-друге, агентство «Starcom» завжди діяло і діє в правовому полі України. Всі угоди укладалися із ЗАТ «Телесистеми України» в особі чинного генерального директора згідно діючого законодавства, яке не містить якихось спеціальних обмежень повноважень для вказаної повадової особи (так звана презумпція правомірності підписів посадових осіб). При цьому «Starcom» керується принципом, що розподіл повноважень між посадовими особами іншої сторони є, перш за все, внутрішньою справою такої компанії.

Тепер, після повторної передачі всього пакету документів щодо заборгованості, агентство «Starcom» сподівається, що у ЗАТ «Телесистеми України» немає причин затримувати сплату боргу. Внутрішні питання щодо повноважень посадових осіб Товариства, на наше глибоке переконання, не можуть бути причиною несплати за надані послуги.

В.о. директора
Медіа агентства «Starcom»Костянтин Стрюков»