24.04.2008 19:19
17 травня поблизу села Біївці, Лубенського району, пройде свято „ЕтноВесна. День Європи на батьківщині Василя Симоненка”. Як пише ІА «ЗаКиев» Цей фестиваль вже сьомий з циклу ЕтноФестивалів, започаткованих Миколою Томенком влітку 2006 року. Тоді, теж на Полтавщині, в селі Гоголеве Шишацького району пройшов фестиваль „ЕтноЛіто. ХІХ купальські ігри на батьківщині Гоголя”. Потім були фестивалі на Черніговщині, Черкащині, Буковині, Волині, Київщині, і ось, знову, Полтавщина.

Свято проходитиме на околиці села, де народився легендарний український поет Василь Симоненко, біля криниці Святої Параскеви зі святою, за переказами, водою. Саме на цьому місці колись традиційно проводились ярмарки, куди з’їзжались гості з усієї округи. Тепер це місце отримає нове дихання.

„На фестиваль приїдуть не лише народні майстри з усієї Полтавщини і покажуть свої таланти в співі, танцях, лозоплетінні, гончарстві, різбленню по дереву, тощо, а й справжні зірки: гурти „Мандри”, „Кобза”, „От Вінта”, співачки – Анжеліка Рудницька, Антоніна Матвієнко, Ірина Шинкарук, Юлія Рай”, - розказує виконавчий продюсер фестивалю Олександр Бригинець.

В рамках святкування в Тарандинцівській школі ім. Симоненка відбудеться відкриття другого залу музею Василя Симоненка, який обладнаний на кошти народного депутата Миколи Томенка. Також буде презентовано диск з голосом видатного поета.

Запрошуємо вас на свято, яке почнеться о 12 годині і триватиме до вечора.