22.05.2008 12:13
Один из фигурантов обнародованного в среду, 21 мая, МВД списка «проституток, уголовников, мошенников и взяточников», рвущихся в Киевраду, Виталий Чернявский выступил с заявлением по поводу своего наличия в этом списке. Кстати, довольно обоснованным.

Обком подает текст заявления:

«Заява

Кандидата в депутати Київської міської ради від Української партії

Віталія Чернявського

щодо офіційного повідомлення УБОЗ ГУМВС України в м. Києві від 21.05.2008 р.

Із здивуванням дізнався, що належу до осіб з «кримінальним минулим», котрі прагнуть попасти в Київську міську раду. І підставою такої думки МВС щодо мене є адміністративне правопорушення, здійснене мною більше шести років тому. Поза тим, дане адміністративне правопорушення було звичайним бажанням етнічних українців, котрі проживали на території Кавказу і який став зоною військових дій, повернутися на Батьківщину, Україну.

Вище згадуване повідомлення на Інтернет сайті МВС України щодо моєї особи, зокрема про порушення мною шість років тому правил реєстрації іноземців, вважаю спробою дискредитувати мене як особистість, як кандидата від Української партії.

Хочу довести до відома працівників МВС, що за шість років я здійснив ще одне адміністративне правопорушення, а саме перейшов вулицю на червоне світло світлофора. Власне, дуже здивований з того, що це не знайшло відображення у повідомленні УБОЗу».

Напомним, что Чернявскому в упомянутому списке инкриминируется «Привлечение к административной ответственности по ст. 203 КоАП (нарушение правил регистрации иностранцев) в 2002 году Соломенским ТУМ РУ ГУ МВД Украины в г. Киеве».