26.05.2008 19:04
Кандидат на посаду столичного мера від Блоку Литвина Віктор Пилипишин упевнений, що затягування процесу підрахунку голосів спрямоване на фальсифікацію виборів. Про це він заявив під час брифінгу на тему: «Хід виборчого процесу та попередні результати голосування».

«Ось уже 24 години ведуться підрахунки на дільницях, тоді як зазвичай така робота потребує не більше 5 годин часу, - відзначив Віктор Пилипишин – Ми бачимо, що у деяких політичних сил після третьої години ночі різко почали зростати результати, тоді як у інших, у тому числі, і у Блоку Литвина, - зменшуватися. Практично кожен другий протокол сьогодні повертається до дільничної виборчої комісії, де у нього вносять відповідні зміни і таким чином там з’являються вже інші цифри. Лише за ніч у Блоку Литвина було вкрадено, як мінімум, 2% голосів. Прикро, що некоректна політична боротьба, яка відбувалася під час передвиборчої кампанії, сьогодні поширилася і на поле підрахунку голосів. Блок Литвина буде адекватно реагувати на цю ситуацію і, у випадку потреби, відстоювати свої інтереси судовому порядку».

Також Віктор Пилипишин повідомив, що дані паралельного підрахунку голосів, які проводить Блок Литвина, практично збігаються із даними екзит-полів: Блок Литвина отримує 11%, Віктор Пилипишин – понад 10% голосів виборців.

Нагадаємо, що за даними екзит-полу «Демініціативи+КМІС» Віктора Пилипишина підтримали 9,1% киян, тоді як Блок Литвина отримав 10,4% голосів. За даними екзит-полу СОЦІС Віктор Пилипишин отримав 8,8%, Блок Литвина – 10,8% голосів.