08.07.2008 15:53
Во вторник, 8 июля, в редакцию From-UA поступило постановление Верховной Рады, в котором идет речь о необходимости назначения обязательного медицинского осмотра.

Текст постановления:

«Проект
вноситься
народним депутатом України
Бондиком В.А.


Постанова
Верховної Ради України

«Про невідкладні заходи щодо необхідності призначення обов'язкового медичного огляду»

27 березня 2008 року народним депутатом України Кендзьором Я.М. було зареєстровано проект Постанови Верховної Ради України «Про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції» (реєстр. N 2283). У пояснювальній записці до цього проекту постанови, видаючи бажане за дійсне, автор постанови зазначає про безпідставні, необгрунтовані та надумані обставини щодо порушення Бондиком В.А. присяги державного службовця та вчинення ним дій заборонених чинним законодавством України, що свідчить про затьмарення свідомості, порушення сприйняття, мислення, емоцій, інтелекту народним депутатом України Кендзьором Я.М. Таке маніпулювання та перекручування фактів свідчить про зникнення у автора постанови здатності. адекватно усвідомлювати оточуючу дійсність та сприймати у повному обсязі очевидні події.

Охорона здоров'я вищих посадових осіб держави значною мірою впливає на результати соціального і економічного розвитку країни і розглядається і як важливий соціально-політичний феномен, що свідчить про ступінь розвитку і благополуччя всього народу України.

Деструктивні процеси, що відбувалися протягом ряду років у державному будівництві, економіці та бюджетно-фінансовій системі країни ймовірно можуть бути наслідком зумовленим погіршенням здоров'я такого державного діяча.
Зважаючи на те, що провідним стратегічним завданням держави є постійна турбота про поліпшення здоров'я кожного громадянина,

з метою з'ясування придатності до виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), відповідно до положень статей 1, 49 Конституції України, статей 1, 9 Закону України «Про психіатричну допомогу», статті 8 Закону України «Про статус народного депутата України» Верховна Рада України постановляє:

1.Інформацію про затьмарення свідомості, порушення сприйняття, мислення, емоцій народного депутата України Кендзьора Ярослава Михайловича взяти до уваги.

2.Звернутись до Міністерства охорони здоров'я щодо необхідності проведення невідкладного психіатричного огляду народного депутата України Кендзьора Ярослава Михайловича з метою встановлення його придатності до
виконання діяльності з особливими вимогами до стану психічного здоров'я і на предмет об'єктивного та критичного сприйняття життєвих обставин.

3.Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства.

Голова Верховної Ради України»