31.07.2008 14:45
“У нинішніх умовах військові дипломати мають активно сприяти просуванню державних інтересів України у світі”. Таке завдання визначив Міністр оборони України Юрій Єхануров військовим дипломатам на зборах керівників апаратів військових аташе при дипломатичних представництвах України за кордоном та представників Міністерства оборони України при міжнародних організаціях, які завершилися 18 липня у Києві.

– Сьогодні апарати ВАТ репрезентують Збройні Сили України за кордоном і є невід’ємною складовою процесу активізації зовнішньої політики України в інтересах національної безпеки. Саме від їхньої роботи залежить, як керівництво країн перебування сприймає нашу державу і ті трансформаційні процеси, які відбуваються у Збройних Силах України. Ці питання набувають особливого значення з огляду на європейські та євроатлантичні прагнення України, – зазначив у своєму виступі керівник військового відомства.

Визначаючи пріоритетні напрями діяльності апаратів ВАТ, Міністр оборони України наголосив, що не менш актуальними є своєчасне виявлення і адекватна реакція на нові виклики та загрози національній безпеці України в оборонній сфері, вивчення досвіду країн, які нещодавно інтегрувалися до європейських та євроатлантичних систем колективної безпеки, військово-технічне співробітництво з провідними країнами світу та створення сприятливих умов для просування продукції українського військово-промислового комплексу на міжнародних ринках.

У роботі зборів також взяли участь Міністр закордонних справ України Володимир Огризко, Голова підкомітету Верховної Ради України з питань державної безпеки Комітету з питань національної безпеки і оборони Олександр Скибінецький, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Сергій Кириченко, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Віктор Гвоздь.

Виступаючи перед присутніми, керівник воєнної розвідки України Віктор Гвоздь наголосив, що проведення такого заходу є надзвичайно важливим, оскільки він дає змогу не просто визначити роль та місце апаратів ВАТ у вирішенні першочергових завдань, поставлених вищим державним керівництвом, але й скоординувати зусилля для їх розв’язання, поділитися досвідом роботи та здобутками.