24.11.2008 14:56
В редакцию интернет-издания From-UA поступило сообщение пресс-службы Службы безопасности Украины, в котором комментируется ранее распространенное заявление депутата Верховной Рады от Блока Юлии Тимошенко Пилипенко, просящего Главное контрольно-ревизионное управление проверить законность начисления премий руководству Службы безопасности. Приводим его полностью на языке оригинала:

"Шановний редакторе!

Щодо оприлюдненого на Вашому веб-сайті звернення народного депутата В.Пилипенка про начебто «виплату мільйонних премій» керівництву СБУ повідомляємо про таке.

Спочатку ми взагалі не збирались реагувати на цю маячню. Але зважаючи на наполегливість, з якою цей депутат нав’язує вигадані ним нісенітниці засобам масової інформації, вирішили все ж таки надати коментар.

По-перше. Якби цей законодавець хоч раз в житті читав Бюджетний кодекс, або Закон України про державний бюджет на 2008 рік, то знав би, що це зробити неможливо – фінансові питання СБУ знаходяться під жорстким контролем Казначейства та КРУ, яке постійно проводить відповідні перевірки.

По-друге. Оскільки бюджет, який Кабмін встановив на утримання спецслужби, є мізерним, ані Валентин Наливайченко, ані хтось інший із заступників Голови СБУ вже два роки не отримують будь-яких премій. Це – принципова позиція керівництва СБУ, яке кілька років марно б’ється за збільшення зарплатні своїм співробітникам, яка на сьогодні є найнижчою з усіх правоохоронних органів держави.

І останнє, СБУ сама не використовує й іншим не радить використовувати кадебістські методи, коли спочатку створюється і розповсюджується брехня, а потім за цими «фактами» надсилаються депутатські запити.

Сподіваємось, що Ви оприлюдните на Вашому веб-сайті нашу точку зору.

Дякую.

З повагою,
керівник Прес-центру СБ України Марина Остапенко."