Тимошенко наградила Олега Бойко почетной наградой
25.12.2008 11:48
18 грудня 2008 року саме напередодні Дня Святого Миколая, Прем’єр-міністр України Юлія Володимирівна Тимошенко вручила Почесну грамоту Кабінету Міністрів України та пам’ятний знак до неї президенту Міжнародного фонду Parasport Foundation Олегу Вікторовичу Бойку за вагомий внесок у переможний виступ національної паралімпійської збірної команди України на ХІІІ Паралімпійських іграх. Саме починаючи з передпаралімпійського року і продовжуючи роком паралімпійським Олег Бойко ініціював генеральне спонсорство для Національного паралімпійського комітету України з боку Асоціації «Спілка підприємців грального бізнесу України» і Parasport Foundation, забезпечуючи фінансування тих напрямків, які не фінансувались з державного бюджету України в системі підготовки та участі національної паралімпійської команди України в ХІІІ Паралімпійських іграх в Пекіні.

До середини 90 років Олег Бойко вважався одним з восьми найвпливовіших бізнесменів Росії. Був головою правління банка «Національний кредит», членом ради директорів телеканалів ОРТ та НТВ, членом наглядової ради Ощадбанку, головою виконкому руху «Демвибір Росії», найкрупнішим акціонером ВД «Известия». З 1999 року, з моменту створення «Євраз-Холдінгу» по 2004 рік він – голова ради директорів і співвласник гірсько-металургійного комплексу ВАТ «Євраз-Холдінг». Олег Бойко також є акціонером компанії Євразфінанс, що реалізує проекти лісової галузі та нерухомості. Наразі інвестиційний фонд Finstar, співвласником якого є Олег Бойко, поширює роботу в різноманітних сферах – гральний бізнес, торгова нерухомість, парфумерний та продуктовий роздріб. Бойко О.В. реалізує проект щодо здійснення федеральної сітки продовольчих магазинів, яких відкрито вже більше 60 на території України. На початку 2006 року Олег Бойко став Президентом найкрупнішого в східній Європі оператора гральної індустрії холдингу Ritzio Entertainment Group.

На початку 2008 року він створив Фонд International Parasport Foundation, який фінансує програми з підтримки паралімпійського руху в світі. Ця некомерційна організація реалізує також і програми соціальної реабілітації людей з інвалідністю, в тому числі спортсменів-інвалідів. Важливим напрямком діяльності Фонду є фінансування програм, що направлені на підтримку паралімпійського спорту і розвиток інфраструктури для людей з інвалідністю у всьому світі, включно розробку інноваційних технологій на базі власного науково-дослідного центру. Транспортні засоби, що створюються спеціалістами фонду, допоможуть пересуватися раніше недоступними місцями - переходами, сходами і, будучи компактними, зможуть використовуватися також всередині приміщень. Серед розробок є й тренажери, спеціальні методики, що стосуються спортивної медицини, підготовки спортсменів. Так, наприклад, у Олега Бойка є проект з розробки першого в світі і єдиного в своєму роді роботизованого скутера «Кенгуру» для інвалідів на візках, який може пересуватися по сходинках, поєднує в собі комфорт, мобільність і багатофункціональність. Для людей, котрі не можуть пересуватись самостійно, «Кенгуру» може допомогти самостійно орієнтуватись в інфраструктурі сучасного міста. «Усе це ми розробляємо як силами власного підрозділу спеціалістів, так і узагальнюючи передовий досвід провідних країн світу. Уся ця робота є частиною діяльності фонду "Parasport"».

Задачу Фонду – об’єднання громадських і комерційних організацій, зацікавлених в розвитку міжнародного паралімпійського руху – спільно з Спілкою підприємців грального бізнесу України Олег Бойко успішно реалізує в Україні, підтримуючи Національний паралімпійський комітет України і національну паралімпійську команду України напередодні та впродовж ХІІІ літніх Паралімпійських ігор в Пекіні, потужно підтримуючи Національний паралімпійський комітет України в організації та проведенні проводів національної збірної команди, її зустрічі в аеропорту Бориспіль, а також в організації церемонії вшанування нашої паралімпійської команди. Саме потужна реалізація спонсорства національної паралімпійської збірної команди України Олегом Вікторовичем Бойком внесла свій дієвий вагомий вклад у потужну перемогу нашої команди на Паралімпіаді в Пекіні, котрий пліч-о-пліч вболівав за перемоги наших паралімпійців на пекінських трибунах разом з президентом Національного паралімпійського комітету України Валерієм Сушкевичем.

«Результати української збірної просто визначні, - вважає Олег Бойко. - Якщо співвіднести кількість учасників з кількістю медалей, можна, напевно, говорити про абсолютний світовий рекорд». Дуже важливим чинником успіху меценат вважає ту величезну увагу, яка приділяється в Україні паралімпійському руху з боку держави, особисто Прем'єр-міністром, яка сама буває на заходах, цікавиться проблемами, консультується з активістами і керівниками руху. «Це, мабуть, найефективніший механізм, який мені довелося побачити порівняно з іншими країнами, зокрема з Росією, де паралімпійському спорту теж приділяється велика увага. Однак там паралімпійський рух ще не такою мірою структурований, як в Україні. В Україні цей рух заслуговує на всіляку повагу, похвалу і вивчення, тому що влаштовано все дуже ефективно і цікаво. До речі, одним з важливих досягнень України є те, що за ініціативою Прем’єр-міністра, Юлії Тимошенко, грошові винагороди за призові місця прирівняні до олімпійських грошових винагород. Це навіть не грошова сатисфакція, це побудова справжнього рівного та справедливого суспільства по відношенню до людей з інвалідністю».