06.06.2005 10:00
Президент АЦ «Академія» Александра Кужель поздравила журналистов From-UA с профессиональным праздником - Днем Журналиста.

"Нам пощастило жити в той час, коли про новітню історію України не треба читати в підручниках, бо ми всі є її творцями.
Але проголосити свободу слова значно легше, ніж здобути її. І саме Ви, взявши на себе нелегку і відповідальну ношу журналіста - незалежної й самостійної особистості - для цілого суспільства стали прикладом волевиявлення, самооцінки, самоорієнтації в нових політичних умовах і людської здатності власного вибору та готовності до внутрішніх змін. Вам доводиться проходити нелегку і ризиковану школу вільної журналістики, вчитися працювати в нових умовах, долати стереотипи й застарілі звички світосприйняття й професійного ремесла та подавати приклад ініціативності й відповідальності", - сказала А. Кужель.

"Тож нехай всі труднощі успішно долає Ваш живий інтерес до конкретних і живих справ. Адже Незалежна від політичних і адміністративних впливів, Об’єктивна, Високопрофесійна і Чесна журналістика є найважливішим гарантом розвитку демократії.
Не маю жодного сумніву, що ви і далі будете добрим партнером кваліфікованої опозиції у створенні сприятливих умов для розвитку свободи слова в Україні. Переконана, що спільними зусиллями ми перетворимо Україну на європейську, демократичну й заможну державу", - завершила А. Кужель.