23.03.2009 13:30
В адрес интернет-издания From-UA поступило обращение трудового коллектива ОАО "Киевметаллопром" к Министру МВД Украины и Генпрокурору, приводим его полностью на языке оригинала:

"Міністру внутрішніх справ України
Пану Юрію Луценко

Генеральному прокурору України
Пану Олександру Медведько

Громадське звернення

Ми, трудовий колектив ВАТ «Київметалопром», (с.Калинівка, Васильківський р-н Київської області) звертаємось до широкої громадськості з проханням про допомогу. Робітників прибуткового підприємства, що годує 146 сімей, викидають на вулицю, погрожуючи фізичною розправою невідомі озброєні люди при повному ігноруванні цього безчинства правоохоронними органами!

3-го лютого 2009 року керівництво підприємства в особі голови наглядової ради Кшиштофа Крупи, який є власником компанії-основного акціонера нашого заводу - «Неовіндз Навігейшен лімітед», було оголошено намір звільнити всіх працівників протягом наступних двох місяців «у зв’язку зі скороченням чисельності», без будь-яких інших пояснень. Всіх працівників було змушено написати заяви на відпустку за власний рахунок.

Щоб узаконити свої наміри, 8 березня 2009 року компанією «Неовіндз Навігейшен лімітед» було скликано загальні збори акціонерів, в яких мали намір взяти участь співробітники ВАТ «Київметалопром», які є акціонерами товариства. Трудовий колектив був збентежений намірами керівництва ліквідувати виробництво. Однак, на територію нас не пустили та у вкрай популярній формі пояснили, що тут нас ніхто не чекає. В той же час, достроково була припинена реєстрація учасників зборів акціонерів. Більшість співробітників взагалі не знали, що збори мають відбутися. Їх ніхто не повідомив і дізнались вони про скликання зборів один від одного.

Коли, врешті-решт трудовий колектив ВАТ зміг пробитися скрізь кордони з приватних охоронців з Дніпропетровська, фірми «Нексус гобал 24» та бійців УДСО, які теж чомусь брали участь в охороні «таємних» зборів акціонерів від самих акціонерів, «організатори» зборів втекли, не бажаючи спілкуватися з трудовим колективом.

На жаль, всі наші звернення в правоохоронні органи залишились без уваги й розгляду. Міліція Васильківського району не реагувала належним чином, а зараз працівникам ВАТ «Київметалопрому», що звертаються за захистом своїх прав, наполегливо рекомендують забрати заяви.

Зараз на території заводу хазяйнують 50-70 невідомих озброєних молодиків в камуфляжі й з собаками. При намаганнях працівників потрапити на свої робочі місця молодики поводяться вкрай грубо. По всьому периметру підприємства з’явилась огорожа з колючого дроту. До кабінету пана Крупи може зайти тільки голова профкому підприємства, якому там диктуються вимоги адміністрації до трудового колективу.

Громадянин Польщі Кшиштоф Крупа володіє 62% акцій ВАТ «Київметалопром» і фактично одноосібно управляє підприємством. Ми як трудовий колектив «Київметалопрому» не можемо стояти осторонь й дивитися, як наше підприємство знищується. Нам відомо, що значну частину обладнання Кшиштоф Крупа вже продав. На підприємстві створюються умови, в яких неможливо працювати, зокрема, в побутових приміщеннях навмисно відключається тепло, вода і електроенергія. Найближчим часом перестануть пускати автобуси, що возять нас на роботу. Таке ставлення основного акціонера до трудового колективу є неприпустимим і протизаконним.

Трудовий колектив ВАТ «Київметалопром» звертається особисто до Міністра внутрішніх справ України пана Юрія Луценка та до Генерального прокурора України пана Олександра Медведька з проханням про допомогу! Кшиштоф Крупа не тільки знехтував нашими правами як акціонерів товариства, але й брутально порушив наші права як громадян України.

Ми прості робочі люди! Ми добре розуміємо, що опинилися в ситуації, де гроші польського громадянина Кшиштофа Крупи дозволили йому не звертати увагу ні на закони України, ні на її громадян, але це ще наша країна. Захистить нас від безчинства своїх підлеглих й встановіть закон!

Попри негаразди, ми ще не втратили свою честь і гідність і намагаємося заробляти собі та своїм родинам на хліб чесним трудом. Кшиштоф Крупа врешті решт поїде до своєї батьківщини – Польщі, а ми залишимось у своїй. З роботою чи без неї – залежить від вас, панове Луценко і Медведько.

Зверніть увагу на беззаконня, яке чиниться на ВАТ «Київметалопром»!

Трудовий колектив ВАТ "Київметалопром".