30.03.2009 11:49
В адрес интернет-издания From-UA поступило заявление представителя ОАО «Днепрэнерго», в котором исправляются неточности допущенные в опубликованной статье Михаила Батырова «Сделка с дьяволом в деле «Днепрэнерго».

«Загальними зборами акціонерів ВАТ «Дніпроенерго» 27.08.2007 до складу Спостережної ради ВАТ «Дніпроенерго» були обрані 4 представника держави:
юридична особа-акціонер Національна акціонерна компанія „Енергетична компанія України” та 3 міноритарних акціонери - працівники НАК „Енергетична компанія України”, а саме:
Позняков Олександр Вікторович - виконуючий обов’язки першого віце-президента НАК „Енергетична компанія України,
Стегній Микола Григорович – заступник директора департаменту генерації НАК „Енергетична компанія України”,
Яшта Олександр Володимирович – виконуючий обов’язки віце-президента НАК „Енергетична компанія України”.

Кількість представників «недержавних» акціонерів у складі Наглядової ради минулого періоду складала 3 особи.

За результатами проведення загальних зборів акціонерів ВАТ «Дніпроенерго» 24.03.2009 до складу Спостережної ради ВАТ «Дніпроенерго» увійшли:
юридична особа-акціонер Національна акціонерна компанія „Енергетична компанія України” та 3 міноритарних акціонери - працівники НАК „Енергетична компанія України”, а саме:
Зіневич Володимир Олегович - президент НАК «Енергетична компанія України»,
Щербатюк Олександр Миколайович – віце-президент НАК «Енергетична компанія України»,
Соломченко Вадим Петрович - начальник відділу договірної роботи та правового супроводження загальних питань НАК «Енергетична компанія України».
А отже, представництво держави у вищому керівному органі Товариства залишилося сталим та переважаючим за кількістю голосів.

Інформаційні повідомлення про зміни складу посадових осіб емітента на підставі рішень загальних збрів акціонерів ВАТ «Дніпроенерго» від 27.08.2007 та 24.03.2009 розміщені в загальнодоступній інформаційні й базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (http://www.stockmarket.gov.ua).

Щодо кандидатури керівника ВАТ «Дніпроенерго»:
НАК «Енергетична компанія України», як акціонер ВАТ «Дніпроенерго», інших пропозицій щодо кандидатури на посаду керівника ВАТ «Дніпроенерго» для обрання на зборах акціонерів, скликаних на 21.03.2008, 27.03.2008, 18.06.2008, 10.10.2008, 24.03.2009, крім обраної кандидатури Бочкарьова Юрія Георгійовича, не надавала.

Інформація про посади, що раніше посідав Бочкарьов Юрій Георгійович також розміщена в загальнодоступній інформаційні й базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (http://www.stockmarket.gov.ua)».