17.09.2009 16:55
В редакцию From-UA поступило заявление от военнослужащих Украины. Приводим полный текст заявления:

«Звернення


до журналістів, громадських організацій та поміркованих політиків

Ми, військові, поза політикою, але ми живемо в країні, яку політики з олігархами практично зруйнували і поділили по зонах впливу між собою. Ми на собі на Житомирщині відчуваємо як хабарництво та корупція роз‘їдають та нищать нашу державу, яку ми маємо захищати. Навіть наш командир генерал Островський з його найближчим оточенням дуже схожий на Лозинського та на нього немає управи навіть після нашого звернення до Міністра оборони.

Мізерне фінансування військових практично зупинило бойову підготовку, а наші сім‘ї доводить до розлучень і міжособистісних негараздів. Серед наших товаришів вже з‘являються думки про самогубство та вдавання до кримінальних поступків.
Більшість з нас підтримує колишнього міністра оборони Гриценка за пропозицію саджати у в’язницю пожиттєво хабарників та корупціонерів. Але хочемо продовжити цю справу і закликаємо збудувати особливу в’язницю саме для них. Ми навіть оголошуємо всеукраїнський конкурс на «краще» місце для цієї буцегарні.

Ми також закликаємо політиків закрити всі «фронти змін», оскільки вони взагалі не мають уяви про військову справу, і зайнятися реальним підняттям економіки країни замість «обробки електорату».

Нам соромно перед своїми колегами з Росії та Білорусі, які сміються над нами і питають – то для чого ви збираєтесь свою країну захищати, якщо вона над вами так знущається?

Тому звертаємось до журналістів, громадських організацій, поміркованих політиків за допомогою у наведенні ладу в країні, оскільки віри до високих керманичів нашої держави вже немає!

Ми не впевненні, що це звернення буде опубліковане, але плекаємо надію на тих, для кого армія ще має авторитет і залишається островом порядку та дисципліни.

Військовослужбовці управління 8-го армійського корпусу
Сухопутних військ Збройних Сил України»