29.12.2009 14:05
28 грудня 2009 року в Окружний адміністративний суд м. Києва подано позовну заяву до Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення про анулювання ліцензій, на підставі яких здійснюється мовлення на каналі «К1».

У позовній заяві, зокрема, зазначається, що з 2008 року на частотах, на яких здійснювалась телетрансляція програм каналу під логотипом «Мегаспорт», здійснюється трансляція каналу під логотипом «К1», який транслює до цього часу телепрограми іншого напрямку, що не мають жодного відношення до спортивної тематики.

При цьому, як зазначає позивач, трансляція програм спортивного характеру на телеканалі під логотипом «Мегаспорт» триває, однак вона здійснюється в мережі супутникового телебачення. Єдиний український безкоштовний спортивний канал втратив статус єдиного загальнонаціонального спортивного каналу.

У зв’язку з цим, позивач вимагає від Національної ради України анулювати ліцензії ТОВ «ТРО Мульті Медіа Сервіс» (під логотипом «К1») та ВАТ «Київтелемонтаж» (під логотипом «Мегаспорт») та провести конкурс на мовлення в межах частот, що використовуються ліцензією ТОВ «ТРО Мульті Медіа Сервіс» під логотипом «К1» з напрямом - спортивний молодіжний канал.