18.05.2005 20:02
Партия Регионов обратилась к украинцам, по поводу политических репрессий, развернутых в Украине действующей властью. Приводим ниже текст обращения:

«Шановні однодумці!

Важкі випробування випали на нашу з вами долю в останні місяці. Нас піддають безпрецедентному політичному переслідуванню за принципову позицію під час минулих президентських виборів, тисячами звільняють з роботи, не враховуючи ні нашого досвіду, ні професіоналізму, кидають за грати на підставі сфабрикованих та „притягнених за вуха” доказів і свідчень, всіляко залякують та принижують.

Вражає масштабність, з якою нова влада розв’язала психологічну війну проти тієї половини українського народу, яка насмілилася на виборах-2004 голосувати не за „помаранчевого”, а за «синьо-білого» кандидата в Президенти. Попри свої палкі запевнення про примирення, об’єднання української нації та гарантії навіть не починати переслідування своїх політичних опонентів, насправді представники команди Віктора Ющенка ведуть наступ на «невірних» одразу по декількох фронтах.

«Показово» вдарили по нескореному Донбасу, безпідставно заарештували голову Донецької обласної ради, голову Донецького обласного відділення Партії регіонів Бориса Колеснікова. І якщо в інших випадках доблесні правоохоронні органи виконують телефонні «рекомендації» високопосадовців щодо звільнення заарештованих, то, вірогідно, у випадку зі справою Колеснікова діє інша телефонна рекомендація – ні в якому разі не випустити, розчавити, знищити.

По країні «розкручують» десятки інших кримінальних справ, аби тільки дискредитувати опозицію та навісити їм улюблений Майданом ярлик «бандити», масово звільняють досвідчених державних службовців, організують гоніння на «неправильні» засоби масової інформації. І все це на тлі цинічних заяв – мовляв, немає в нас опозиції, а є лише злочинці, що ніяк не почнуть каятись.

Нас намагаються знищити морально і фізично, забруднити, стерти з політичного обрію. Нас хочуть залякати та «викреслити» поодинці. Ми ж не маємо права піддатись або скоритись. Перед своїми дітьми, перед всією Україною ми повинні скласти присягу на вірність демократичним принципам, на захист прав та гідності громадян України, на безкомпромісну боротьбу із спробами зробити нашу державу авторитарним диктаторським режимом.

Об’єднаймо наші сили! Захистимо себе і свою країну!»