15.06.2010 17:41
Голова партії «Народна влада», екс-міністр транспорту і зв’язку України Йосип Вінський закликає прем’єр-міністра України Миколу Азарова взяти на особистий контроль питання запровадження і розвитку системи «Єдиний електронний квиток».

Відповідний заклик міститься у листі Й.Вінського на ім’я М.Азарова, надісланому у вівторок, 15 червня, повідомляє прес-служба Вінського.

«У 2009 році фахівцями Мінтрансзв’язку розроблено та розпочато запровадження «Єдиного електронного квитка» (ЄЕК). Запровадження ЄЕК мало на меті радикально покращити доступ населення до придбання пасажирських квитків, виведення продажу квитків з «тіньового» режиму та запровадження безготівкової форми розрахунку, забезпечення контролю держави за пасажирськими перевезеннями, запровадження єдиної форми квитка на всі види транспорту та створювало можливість придбання квитків через інтернет на будь-який маршрут», - сказано в документі.
Екс-міністр підкреслює, що «ЄЕК необхідний і для забезпечення Євро-2012».

При цьому Йосип Вінський нагадує, що «Мінтрансзв’язку була створена необхідна методологічна, технічна, організаційна та фінансова база для успішного функціонування ЄЕК, запущено продаж квитків через підприємства «Укрпошти».
«Проте після моєї відставки з посади міністра, прем’єр-міністр Ю.Тимошенко заблокувала подальший розвиток системи ЄЕК. На жаль і сьогодні реальним запровадженням системи ЄЕК ніхто не займається», - додає він.

«Враховуючи надзвичайну соціальну і економічну важливість цього питання прошу Вас втрутитись та взяти це питання на контроль», - закінчує свого листа до прем»єр-міністра М.Азарова екс-міністр транспорту і зв’язку Й.Вінський.