21.06.2010 11:00
Кожне підприємство цієї галузі повинно мати стратегію на 10 років та програму участі у розвитку соціальної сфери території, де воно працює, - таке завдання ставить губернатор Сумщини Юрій Чмирь, повідомляє його прес-служба.

Керівники зернових складів повинні нести відповідальність за соціальну сферу району, на території якого проводять свою діяльність, і за людей, які працюють на підприємстві, - такі вимоги обласної влади. «Сюди входять безпечні умови праці, гідна заробітна плата працівників. Тому просто заробляти капітал без інвестицій у соціальну сферу не вийде», - зауважив очільник області на зустрічі із керівниками комбінатів хлібопродуктів і наголосив, що в подальшому такі зустрічі проводитимуться постійно.

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Чмиря, в області буде промоніторино стан готовності підприємств системи ДАК «Хліб України» Сумщини до роботи із зерном урожаю 2010 року. На разі ж готовність елеваторів до прийому нового урожаю становить 76%. Через незадовільний стан елеваторів, неналежне та невчасне проведення охолодження, сушіння, знезараження минулого року було зіпсовано близько 700 тисяч тонн зерна. Для збереження ж якісного збіжжя слід зосередитися на нарощуванні місткості складських приміщень, проведенні їх модернізації. Зокрема є потреба в елеваторах малої та середньої місткості до 50 тисяч тонн.
Обласна влада Сумщини закликає керівників підприємств, як державного, так і приватного сектору, до тісної співпраці з державною хлібною інспекцією, Аграрним фондом задля спільного результату.