30.06.2010 09:55
В адрес интернет-издания From-UA поступило заявление пресс-службы ОО «Пора Київщини», приводим его полностью на языке оригинала:

«Народний депутат України фракції БЮТ К. Бондарєв віддав наказ відкрити вогонь з вогнепальної зброї на ураження по прихильниках партії «Батьківщина», які бажали пройти на зустріч з народними депутатами та активістами БЮТ. Зазначена подія за своєю цинічністю і нахабністю є безпрецедентною в політичній історії держави.

Громадська організація «Пора Київщини» вимагає всебічного розслідування цього випадку і притягнення до відповідальності замовника (К. Бондарєва) і виконавців злочинного наказу.

Інцидент трапився 25 червня 2010 року, коли сотні прихильників БЮТ прийшли до адмінбудинку на площі Лесі Українки, де планувалась зустріч з народними депутатами і активом БЮТ Київської області. Але коли люди хотіли пройти до будинку, їх зустріла дубинками і пострілами особиста охорона К. Бондарєва.

В результату застосування сили одна людина була важко поранена і госпіталізована в лікарню. Гільзи від пострілів були знайдені і передані до міліції. Факт поранення задокументований.

«Пора Київщини» хоче зазначити, що бандитський напад стався посеред білого дня в центрі європейської столиці. І якщо зграя Лозинського полювала на людей в лісах Кіровоградщини, то тепер така ж сама зграя, але нардепа БЮТ К. Бондарєва, відкрила сезон полювання в самісінькому центрі столиці України.

Враховуючи той суспільний резонанс, який мав даний інцидент в українському суспільстві, і з метою недопущення уникнення покарання високопосадових злочинців, «Пора Київщини» звертається до Генеральної Прокуратури України, Служби Безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України з вимогою термінового розслідування злочинних дій К. Бондарєва і притягнення до відповідальності всіх учасників карного злочину.

«Лозинський –2 – не пройде!»