05.07.2010 12:31
Українські авіабудівники у межах наймасштабнішого в історії вітчизняного авіапрому контракту оновлюють 118 літаків для ВПС Індії. У липні на київський «Завод 410 ЦА» прибуде друга партія з 5 літаків Ан-32 ВПС Індії для ремонту та модернізації, повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу в прес-службі підприємства.

Перші 5 літаків прилетіли до Києва в березні цього року. Фахівці ДП «Антонов» завершили роботи з модернізації двох АН-32 з першої партії, зокрема, встановили нове обладнання на літаки, а співробітники 410-го заводу провели їх капітальний ремонт. Перші АН-32 вже готуються до проходження льотних випробувань. Згідно з умовами контракту проведення робіт розраховано на 4 роки. Працівники підприємств концерну «Антонов» матимуть гарантовану роботу, а промислове об'єднання поліпшить фінансовий стан.

Як повідомив радник генерального директора «Заводу 410 ЦА» Олександр Урбан, ще рік тому єдиний в Україні авіаремонтний завод такого рівня «був у критичному стані і ледь-ледь зводив кінці з кінцями». Відновлення стабільної роботи підприємства стало можливим після його входження до складу концерну «Антонов» у 2008 році, переконаний він.

Начальник відділу авіаційної промисловості Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Валерій Іванов, у свою чергу, позитивно оцінює перехід від старої схеми концерну «Авіації України», коли «було об'єднано десять різнопрофільних підприємств, що працювали в різних напрямках авіапрому, до нової - концентрації виробництва на літакобудівних підприємствах у складі концерну «Антонов». «Це дало змогу оптимізувати роботу галузі і дати їй друге дихання», - наголосив В.Іванов.

За словами генерального директора ДАК «Антонов» Василя Белінського, всі підприємства концерну, які ще два роки тому були в кризовому стані, «сьогодні відновили серійне виробництво, почали ефективніше і злагодженіше працювати, напрацьовують «грунт» для нових контрактів».