08.07.2010 09:32
У ході прес-конференції голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь підбив підсумки ста днів роботи Уряду в контексті розвитку Сумщини, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Керівник області зазначив, що діяльність обласної влади спрямована на забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку регіону і виведення Сумщини на лідируючі позиції за всіма напрямами. На його думку, цього вдасться досягти вже найближчим часом, оскільки в області визначено Програму розвитку регіону та механізми її реалізації.

Крім того, за словами Юрія Чмиря, стабільному розвитку Сумщини сприятиме політична єдність влади - Президента, Уряду, Верховної Ради та курс розвитку України, окреслений Главою держави. За словами очільника області, економічні реформи, які пропонує Президент, зорієнтовані на конкретний результат у всіх галузях соціально-економічного розвитку регіонів, на підвищення рівня життя населення.

Як повідомив губернатор, вже до 15 серпня цього року облдержадміністрацією та Центром регіональних досліджень буде розроблено стратегію розвитку області «Нова Сумщина - 2015». До її обговорення планується залучити якнайширше коло громадськості, науковців, громадських діячів. «Усі бажаючі, небайдужі до долі Сумщини люди зможуть внести свої пропозиції до стратегії, висловити своє бачення розвитку регіону», - наголосив Юрій Чмирь.

Серед основних питань, над якими сьогодні працює обласна влада, керівник області назвав залучення додаткових коштів на вирішення соціально-економічних питань області. Зокрема, на разі губернатором ведуться перемовини з головою правління ВАТ «Укрнафта» Ігорем Палицею щодо можливості залишати області 5 % видобутого газу на забезпечення нагальних потреб соціально-культурної сфери та населення регіону. У влади амбітні плани - отримати на розвиток Сумщини близько 100 мільйонів гривень. Однак, якщо навіть буде виділено кошти у розмірі 40-50 млн. грн., вони складатимуть ту суму, яку область жодного разу від «Укрнафти» не отримувала. За словами Юрія Чмиря, наступного тижня відбудуться чергові перемовини з керівництвом підприємства. «Ми будемо відстоювати інтереси нашої області до кінця», - запевнив він.

Особливу увагу під час прес-конференції голова облдержадміністрації звернув на жорстку позицію обласної влади щодо протидії корупції. Адже вона стала однією з основних загроз національній безпеці. Губернатор запевнив: вже найближчим часом в області буде проводитися жорстка і планомірна політика по боротьбі з корупцією, яка буде полягати у впровадженні антикорупційних критеріїв на всіх стадіях прийняття державних рішень.