09.09.2010 14:19
Лидер БЮТ Юлия Тимошенко обратилась с обращением к лидеру Партии регионов Виктору Януковичу, передает пресс-служба БЮТ. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Лідеру Партії регіонів
В.Ф. Януковичу


Пане Януковичу!


Вирішила написати вам відкритого листа, виключно для того, щоб привселюдно навести приклад відмінності ваших слів від ваших дій. На початок нагадаю дві ваші заяви.

Першу ви зробили на відкритті VII сесії Верховної Ради України. Ось вона:

«Незабаром - 31 жовтня - місцеві вибори. Я як ніхто зацікавлений, щоб вони пройшли прозоро і чесно. І я вважаю, що якщо ми з вами це спільно зробимо, то цим самим ми спільно зробимо черговий крок у розбудові демократичної держави, яка буде в подальшому розвиватися, і яку будуть поважати в світі». (http://www.president.gov.ua/news/18043.html).

Другу заяву ви зробили під час зустрічі з Федеральним президентом Німеччини Крістіаном Вульфом. Ви запевняли його, ніби приділяєте достатньо уваги тому, щоб демократичні процеси в Україні й надалі набирали обертів. Зокрема, говорячи про перебіг підготовки до місцевих виборів в Україні, наголосили, що це буде перший іспит для нової влади. «Я як ніхто інший зацікавлений, щоб ці вибори відбулися прозоро і демократично», - сказали ви. (http://www.president.gov.ua/news/17955.html).

Цей перший іспит ви вже провалили.

Всі ці слова є «експортним варіантом» Януковича, який суттєво відрізняється від Януковича для «внутрішнього споживання». Неправедні справи, які ви чините в Україні, контрастують із правильними словами, якими ви жонглюєте у Європі.

Залишаються лічені дні до офіційного старту виборчої кампанії в місцеві ради. І саме за лічені дні до виборів ви прийняли суттєві зміни до виборчого закону, який повністю підлаштували під свою політичну силу. Ви вирішили боротися з БЮТом - вашим головним конкурентом - не силою переконань та ефективністю дій, а за допомогою нових шулерських правил, закріплених вашим новим законом. Наприклад, заборонили брати участь у виборах партійним блокам, а отже нам. Передбачили такий порядок формування виборчих комісій, де є лише ваш керований адмінресурс і немає представників нашої політичної сили.

Таку ж аферу зі зміною закону за кілька днів до виборів ви зробили під час президентських перегонів та забезпечили їх фальсифікацію. Але мій лист вже не про це. Цей лист про вашу нову креативну ідею крадіжки партії «ВО «Батьківщина».

Хочу привселюдно розповісти, як ви це робите.

Наша партія «ВО «Батьківщина» звільнила з посад голів обласних партійних організацій у Київській та Львівській областях за свідомий розвал роботи та виключила їх з лав партії. Це право нашої політичної сили, яке гарантовано нам Конституцією та законами. Саме Конституцією, законами та рішеннями Конституційного Суду органам державної влади (виконавчим структурам, судам та парламенту) прямо заборонено втручатися у внутрішні справи партій, громадських організацій та будь-яких інших об’єднань громадян. Як і більшість громадян України, я підозрюю, що Конституцію та закони ви ніколи не читали, живете за «інстинктами зграї». Саме з цієї причини ви взяли під свій «дах» двох звільнених керівників обласних партійних організацій нашої партії та використали їх як інструмент крадіжки наших обласних партійних осередків. Діяли ви швидко та цинічно.

По-перше - дали команду Міністру юстиції не реєструвати нових, законно обраних керівників, а залишити в реєстрах звільнених.

По-друге - дали вказівку «придворному» суду Печерського району м. Києва, всупереч закону, втрутитися у внутрішні справи партії та заборонити членам партії проводити свої партійні конференції, обирати своїх керівників, висувати своїх кандидатів у депутати та й взагалі жити і працювати (для наочності додаю до цього листа копії відповідних рішень Печерського суду, щоб ви та всі інші мали можливість побачити, до яких «висот» може опуститися судочинство у цій вашій «новій країні», яку ви заходилися будувати).

По-третє - за вашим, пане Януковичу, дорученням міністр внутрішніх справ Могильов незаконно видав звільненим керівникам нашої партії фальшиві партійні печатки, а міністр юстиції Лавринович незаконно видав їм фальшиві свідоцтва про реєстрацію. Колективний злочин завершено.

Обласні партійні осередки нашої партії «ВО «Батьківщина» вкрадені. Зараз керівник вашої адміністрації пан Льовочкін складає списки кандидатів в депутати від нашої партії у себе в кабінеті, ставить на ці списки фальшиві печатки нашої партії та в найближчі дні зареєструє ці сфабриковані списки в Центральній виборчій комісії, де ви вже встигли створити керовану більшість, як в 2004 році.

Додам, що суд Печерського району м. Києва «випадково» розглянув справи не своєї підсудності з усіх областей. Зрозуміло, «випадково» один і той самий суддя на прізвище Вовк незаконно розглядав і виносив неправосудні рішення за всіма без винятку справами.

Після «першої проби пера» вам сподобалася ідея крадіжки чужої партії і ви почали розповсюджувати досвід створення псевдо- «ВО «Батьківщини» в інших областях: Луганській, Івано-Франківській, Харківській.

ДОСИТЬ КРАСТИ! ЗУПИНІТЬСЯ!

Поверніть партію «ВО «Батьківщина» людям, які їй вірять і хочуть за неї голосувати.

Ви позбавляєте мільйони громадян нашої країни права вибору, зазіхаєте на свободи людей. Не ви їх давали і не вам їх забирати.

Пишу вам для того, пане Януковичу, щоб задокументувати для історії вашу персональну відповідальність за згортання демократичних процесів в Україні.

Не тішу себе ілюзіями, але закликаю вас усвідомити, що запущений особисто вами сценарій проведення нечесної виборчої кампанії завдасть удару не лише по вашій репутації. Ваші дії зашкодять міжнародному іміджеві України.

Вимагаю від вас зняти блокаду з виборчої кампанії партії «ВО «Батьківщина».

Припинити рейдерські дії керівника вашої адміністрації Льовочкіна, міністра юстиції Лавриновича, міністра внутрішніх справ Могильова та підконтрольного вам Печерського районного суду м. Києва.

Вимагаю зареєструвати нових, законно обраних керівників партійних організацій та не перешкоджати партії «ВО «Батьківщина» брати участь у виборах.

Якщо ви цього не зробите, ми змушені будемо оголосити бойкот виборам, як публічний вирок вашій, пане Януковичу, антиконституційній діяльності, як публічний вирок вам як могильщику свободи.

Ви так і не змогли стати президентом усіх громадян України. Щиро кажучи, ви не змогли стати навіть президентом тих людей, які за вас проголосували. Ви стали президентом лише тіньових комерційних структур, інтереси яких неподільні з вашими особистими.

Ваше справжнє обличчя вже вимальовується з-під шару рекламної штукатурки, і цей процес вийшов з-під вашого контролю.

Це і є старт вашого фінішу.

Сьогодні ви помпезно проголошуєте свою програму «Будуємо нову країну». На жаль, ви почали її будувати з авантюр, провокацій та шахрайства.

Юлія Тимошенко»