10.09.2010 12:40
Блок Віталія Кличка вважає, що столиці необхідно повернути справжнє самоврядування й змінювати владу в цілому – зверху до низу. Між тим, питанням відміни районних рад намагаються прикрити факт знищення місцевого самоврядування в столиці, котре відбувається шляхом розмежування повноважень глави КМДА та мера.

Фракція Блоку Віталія Кличка проголосувала за відміну районних рад у Києві тільки тому, що не бачить сенсу проводити вибори до районних рад, які нині позбавлені будь-яких вагомих повноважень.

Потрібно повністю змінити усю вертикаль влади. Для цього фракція Блоку Віталія Кличка ініціюватиме проведення референдуму, на якому кияни матимуть змогу висловити довіру чи недовіру київському міському голові й нинішньому складу Київради, дати оцінку розмежуванню повноважень мера та голови КМДА, а також визначитись щодо оптимальної моделі місцевого самоврядування в столиці.

Станом на сьогодні тільки два українських міста було позбавлено можливості провести вибори мерів та міських рад – це Київ і Тернопіль. Зважаючи на це, ми ще раз звертаємося до Верховної Ради із вимогою оголосити проведення дострокових виборів київського міського голови та депутатів Київради. Адже висновки тимчасової слідчої комісії, котрі були проголосовані більшістю парламенту, підтвердили систематичні порушення законодавства діючою владою у Києві, а відкриття кримінальних справ, які ми спостерігаємо сьогодні, свідчить про тотальну корупцію у столиці України. До того ж, більшість киян вкрай негативно оцінює діяльність нинішнього мера та Київради.

Ми переконані, що Києву необхідне справжнє самоврядування – без розмежування посад міського голови і голови КМДА. Блок Кличка має власну концепцію необхідних змін, спрямованих на розширення місцевого самоврядування і буде робити усе можливе для її реалізації.