17.09.2010 14:29
За підсумками зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва у прикордонному Глухові буде розглянуто питання про спрощення процедури перетину кордонів для жителів прикордонних територій, які зазнають труднощів при відвідування родичів і друзів із областей сусідньої держави. Про це в коментарі ІМК сказав керівник Сумської обласної адміністрації Юрій Чмирь.

Загалом на Сумщині планують відкрити 11 додаткових пунктів перетину українсько-російського кордону.

«Для мене кордон - це щось об'єднуюче. Адже по обидва боки живуть близькі один одному люди, між якими є родинні і дружні зв’язки», - сказав Ю.Чмирь.

За його словами, сьогодні братні народи відчувають реальну турботу держави як у підтримці дружніх, родинних зв'язків, так і в розвитку економічного співробітництва.

«Такий підхід у вирішенні життєво необхідних питань підтверджує, що держава йде шляхом реформ і зняття обмежень, які безпосередньо стосуються комфортних умов життя для людей», - резюмував губернатор.

Як повідомляв ІМК, сьогодні, 17 вересня, Президент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв візьмуть участь у Міжнародному автопробігу, присвяченому 100-річчю першого автопробігу Санкт-Петербург - Москва - Київ.

Планується, що о 14:30 глави держав на чолі колони автопробігу вирушать до м. Глухів, Сумська область.

О 15:30 Президенти України та Російської Федерації прибудуть до м. Глухів, де відвідають Спасо-Преображенський Собор, візьмуть участь у церемонії покладання вінків до меморіалу воїнам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, а також поспілкуються з представниками ЗМІ та оглянуть сучасні та ретроавтомобілі.

Крім того, у м. Глухів під головуванням глав держав відбудеться нарада з питань прикордонного співробітництва.