Завдяки зусиллям влади у Жовтневому запрацював цукровий завод
24.09.2010 14:12
Голова облдержадміністрації відкрив виробничий сезон на цукровому заводі в селі Жовтневе Білопільського району, повідомляє прес-служба Сумської ОДА.

«Ми декларували підтримку соціального розвитку села та переробних підприємств, що працюють в аграрному комплексі регіону. Як керівник області я обіцяв, що Сумщина буде з власним цукром. Сьогоднішня непересічна подія - є яскравим свідченням того, що, в супереч усім перешкодам, влада свої обіцянки виконує», - підкреслив очільник області.

Він зазначив, що даючи новий виробничий імпульс заводу, влада спільно з інвесторами створила близько 600 робочих місць на селі.

«Відновлення роботи цукрового заводу в Жовтневому дозволить нам створити замкнутий цикл виробництва цукру на Сумщині, що сприятиме стабілізації цін на цей стратегічний продукт», - наголосив Юрій Чмирь.

Виробнича потужність заводу - 2600 тонн цукрового буряку на добу. Упродовж нинішнього сезону цукроваріння планується переробити 200 тисяч тонн сировини та виготовити 25 тисяч тонн цукру.

Упродовж останніх десяти років завод у Жовтневому перебував на стадії банкрутства, як і решта 17 підприємств цукрової галузі області. Прихід до влади нової команди дозволив вдихнути нове життя у виробництво.

Станом на 23 вересня 2010 року на підприємство завезено більше 6 тисяч тонн цукрових буряків. На виробництві задіяно 570 жителів Жовтневого та прилеглих сіл.

Своїм завдання обласна влада вважає повернення Сумщині колишньої слави цукрової столиці України.