22.09.2010 17:51
Трудовой коллектив Консорциума «ЕДАПС» предлагает бесплатно внедрить в Украине систему изготовления и использования электронных (биометрических) паспортов, а также приглашает лично убедиться в возможностях украинских предприятий по внедрению данного вида документов, передает ИА «Наш Продукт».

22 сентября трудовой коллектив Консорциума «ЕДАПС» обратился к Премьер министру Николаю Азарову с открытым письмом, в котором просит его обратить внимание на украинские технологии в сфере производства электронных паспортов, сообщает пресс-служба «ЕДАПС» (полную версию открытого письма см. ниже).

В открытом письме трудовой коллектив Консорциума акцентирует внимание Премьер-министра на том, что «ЕДАПС» без финансирования со стороны государства уже разработал и отладил технологии по производству и выдаче электронного паспорта для граждан Украины. Образец электронного паспорта для выезда за рубеж был разработан Консорциумом «ЕДАПС» еще в 2006 г. и неоднократно получал высокие оценки авторитетных международных организаций: ООН, ОБСЕ, Еврокомиссии, INTERPOL.

Более того, прототип электронного паспорта успешно прошел сертификацию в ведущих лабораториях Европы. А Международная организация гражданской авиации (ICAO) в своем письме (см. ниже фото) подтвердила высокое качество, разработанного «ЕДАПС» документа.

Відкритий лист трудового колективу Консорціуму «ЄДАПС»

Щодо безоплатного впровадження автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів

Пану Азарову М.Я
Прем’єр-міністру України


Вельмишановний Миколо Яновичу!


Нещодавно засоби масової інформації опублікували Ваші висловлювання щодо запровадження національних проектів за підтримки інвесторів. Зокрема 15 вересня 2010 р. на засіданні Уряду у своїй промові Ви зазначили, що «Уряд продовжує роботу над впровадженням національних проектів, але фінансовий ресурс для їх реалізації не може обмежуватись лише державним бюджетом». Трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС» повністю підтримує Вашу державницьку позицію і вважає, взятий Вами курс дуже корисним для розвитку країни.

Водночас Європейський Союз в рамках безвізового діалогу з Україною висуває вимоги щодо впровадження сучасних проїзних документів нового покоління - електронних (біометричних) паспортів. Це стає особливо актуальним, оскільки 22 листопада 2010 року відбудеться Саміт «Україна-ЄС», де, зокрема, буде розглядатися питання переходу на біометричні документи для виїзду за кордон.

Впровадження таких документів дуже важливе для іміджу нашої держави як високорозвиненої країни, що володіє передовими інноваційними технологіями. Але розробка інформаційних систем, що забезпечують обіг електронних паспортів, - це кропітка та фінансово ємка праця, що вимірюється в сотнях мільйонів доларів США.

В квітні 2010 року трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС» вже звертався до Вас с пропозицією щодо безоплатного (за рахунок Консорціуму) впровадження в Україні автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів. Трудовийколектив підтверджує виконання своїх зобов’язань, якщо Уряд згоден розглянути нашу пропозицію та надасть відповідні доручення для опрацювання даного питання.

Ми переконані, що такий підхід дозволить Україні зекономити багатомільйонні бюджетні кошти, які б довелось виділити на створення нової системи біометричної ідентифікації, забезпечить громадянам гарантовані Конституцією України свободу пересування і вільний вибір місця проживання.

Шановний Миколо Яновичу! Впровадження автоматизованої системи оформлення, виготовлення та використання електронних (біометричних) паспортів, розробленої Консорціумом без залучення державного фінансування, не потребує ані бюджетних коштів, ані коштів іноземних компаній. Адже у випадку роботи із закордонними компаніями оплаті підлягає навіть створення проекту майбутньої автоматизованої системи біометричної ідентифікації особи, не кажучи вже про постійні платежі за дороге програмне забезпечення та інше.

Трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС» ще раз наголошує на тому, що серед розробок Консорціуму «ЄДАПС» є все необхідне для впровадження системи оформлення, виготовлення та видачі електронних паспортів. Досягнення компанії в сфері біометричних технологій визнані науковцями України та світу як одні з найкращих. Красномовним доказом цього є те, що підприємства Консорціуму виготовляють е-паспорти та ідентифікаційні картки для співробітників INTERPOL.

Варто також зазначити, що технології для виготовлення та оформлення е-паспортів, розроблені Консорціумом «ЄДАПС» - світовим лідером в галузі ID-технологій, повністю відповідають міжнародним стандартам безпеки та якості. Документальні підтвердження цьому трудовий колектив Консорціуму направляє Вам додатками.

Багатотисячний трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС» також запрошує Вас, Миколо Яновичу, у будь-який зручний для Вас час відвідати українські підприємства, що входять до складу Консорціуму, та особисто переконатись у високому науковому та технологічному рівні вітчизняної галузі виробництва захищених ідентифікаційних документів. Або ж просимо Вас надати будь-яку відповідь на наші неодноразові звернення.

Додатки:

1. Лист Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО)від 09.11.2009 на1 арк.;

2. Лист Міжнародної лабораторії Secunet (Німеччина), Європейський союз від 16.06.2009 на 1 арк.;

3. Лист Міжнародної лабораторії FIME (Франція), Європейський союз на 2-х арк.;

4. Експертний висновок Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 01.03.2010 на 1 арк.

З повагою та щирою надією на відповідь,
трудовий колектив Консорціуму «ЄДАПС»