10.12.2010 10:02
Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь обговорив основні напрямки розвитку театрального мистецтва в області з провідними діячами сцени.

Юрій Чмирь зустрівся з провідними артистами Київського академічного Молодого театру: народним артистом України Валерієм Шептекітою, народною артисткою України Лідією Вовкун, заслуженим артистом України Олексієм Вертинським та актрисою Риммою Зюбіною, які завітали до Сум в рамках I Всеукраїнського театральноого фестивалю «Золота валіза».

За словами очільника області, сьогодні влада разом з провідними театральними діячами прищеплює сумському глядачу почуття прекрасного через відродження тетральних традицій. Першим кроком на цьому шляху стало проведення фестивалю «Золота валіза», який викликав жвавий інтерес у сумчан та гостей міста, наголосив голова облдержадміністрації.

«При формуванні бюджету на 2011 рік плануємо збільшити видатки на театральну галузь. Ініціюватимемо присвоєння Сумському театру драми та музичної комедії ім М.С. Щепкіна звання академічного. Зробимо капітальний ремонт театру для дітей та юнацтва. Залучатимемо меценатів, готових вкладати кошти у розвиток театру», – зазначив Юрій Чмирь.

«Сумський театр у своїй роботі завжди послуговувався головним принципом – бути максимально наближеним до людей. Тому приємно, що влада опікується тетральним мистецтвом, намагається покращити стан театральних споруд, забезпечити належні умови роботи артистів», – підкреслив Олексій Вертинський, який свій акторський шлях розпочав зі сцени Сумського театру драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна.