10.12.2010 10:20
Найближчим часом в області на базі існуючих аптечних закладів незалежно від форми власності та підпорядкування буде створено низку соціальних аптек.

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Тамара Іщенко під час робочої наради з питань забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів, медичних виробів і медичного обладнання.

«Розроблено орієнтовний перелік лікарських засобів вітчизняного виробництва з 34 найменувань для пільгового забезпечення соціально незахищених верств населення. Торговельна надбавка на них не перевищуватиме 15% від закупівельної ціни», - запевнила Тамара Іщенко.

Вирішується питання щодо створення у районах аптечних закладів, які можуть провадити господарську діяльність, пов’язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Триває робота з підготовки матеріально-технічної бази існуючих аптечних закладів комунальної форми власності для отримання ліцензії на право виготовлення лікарських засобів в умовах аптеки.

Кількість аптек у кожній адміністративно-територіальній одиниці визначається з розрахунком до 20 тисяч населення на одну аптеку.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.