22.02.2011 10:05
Політична партія «Український Демократичний Альянс за Реформи» оголошує про проведення всеукраїнського конкурсу шкільних творчих робіт на тему «Посміхнись майбутньому». Про це, як повідомляє прес-служба партії, розповів лідер партії Віталій Кличко.

У конкурсі, присвяченому святкуванню Міжнародного Дня рідної мови, можуть брати участь школярі загальноосвітніх навчальних закладів по всій країні.

«Мова – це не лише засіб спілкування. Це основа самоідентифікації як цілого народу, так і окремої людини. Збереження та розвиток рідної мови украй важливі для майбутнього держави. Саме тому ми хочемо залучити до участі у конкурсі учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів – тих, хто формуватиме завтрашній день України», – зазначив лідер партії Віталій Кличко.

За словами політика, окремі політичні сили намагаються сьогодні спекулювати на мовному питанні. «Я переконаний, що політикам слід відмовитись від таких спроб внести розбрат між людьми. Україна багатонаціональна і багатомовна, і це є її особливість і перевага, адже мудрі люди говорять так: «Чим більше мов ти знаєш, тим більше ти людина.» Я спілкуюся з різними людьми і українською, і англійською, і німецькою. Вважаю, що мова має слугувати об’єднанню людей, а не сприяти створенню надуманих конфліктів».

Лідер «УДАРу» повідомив про призовий фонд конкурсу, який проводить партія, – це корисні речі для школярів: ноутбук, електронні книги, набори енциклопедій тощо.

Конкурс триватиме з 21 лютого до 30 березня 2011 року. Урочисте нагородження переможців відбудеться навесні під час з’їзду політичної партії «Український Демократичний Альянс за Реформи» у Києві.

Більш детальну інформацію про умови конкурсу та призовий фонд буде розміщено у регіональних періодичних виданнях та на офіційному сайті партії www.klichko.org.