04.03.2011 12:48
У поточному році агропромисловий комплекс Сумщини буде представлено на трьох міжнародних виставках. Участь на них регіональних експозицій АПК передбачено програмою виставково-ярмаркової діяльності агропромислового комплексу області на 2011 рік, затвердженою депутатами обласної ради під час проведення чергової сесії.

Як розповів кореспонденту «СумыИнфо» начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Володимир Івченко, виставково-ярмаркова діяльність АПК є однією з найбільш динамічних сфер і відіграє важливу роль у розширенні внутрішніх та зовнішніх ринків збуту, сприяє ознайомленню з новими видами продукції і передовими технологіями, розширенню присутності вітчизняних товаровиробників на провідних експортних ринках та виходу на нові перспективні ринки збуту товарів і послуг, зміцненню економічних зв’язків товаровиробників Сумщини з іншими регіонами України.

За його словами, аналіз проведених регіональних заходів та обласних експозицій у національних виставкових заходах, таких як «АГРО», «Україна зернова», «Агрофорум/Фермер України», «Київська осінь», «Зелений тиждень», показав, що участь у них наукових установ та передових підприємств агропромислового комплексу області дала змогу розширити ринки збуту та запровадити сучасні прогресивні технології багатьом підприємствам-учасникам.

Відтак програмою передбачено активізацію та підвищення рівня виставкової діяльності в області, створення умов для ефективної участі вітчизняних товаровиробників у виставково-ярмаркових заходах в Україні та за її межами, розширення зовнішньоекономічних зв’язків підприємств, організацій агропромислового комплексу області, реалізація експортного та науково-технічного потенціалу області.

Загалом заходами програми передбачено участь АПК області у 3 міжнародних виставках-ярмарках («АГРО-2011» та «Агро-форум/Фермер України-2011», які пройдуть у Києві відповідно у червні-жовтні та листопаді, а також «Зелений тиждень» у Берліні - грудень) та одній національній - «Київська осінь-2011», яка запланована на вересень.

Утім, найбільша увага буде приділена організації обласної агропромислової виставки-ярмарку «Агро-Сумщина-2011», запланованої на липень-вересень. Для її успішного проведення програмою передбачено виділення 160 тисяч гривень.

Загалом виставково-ярмаркова діяльність АПК у поточному році обійдеться її організаторам у 358 тисяч гривень. З них 44 тисячі буде виділено на проведення обласних виставково-ярмаркових заходів, де продукція підприємств агропромислового комплексу реалізується за цінами на 15-20 відсотків нижчими за існуючі на споживчому ринку.