28.03.2011 12:15
27 березня в Києві несподівано пішов з життя наш колега, журналіст і письменник, заступник генерального директора УНІАН Валерій Петрович Нечипоренко. Хвороба нирок, через яку він потрапив у лікарню всього тиждень тому, виявилася непереборною.

Життя Валерія Петровича тісно пов’язане з розвитком українських засобів масової інформації, невіддільне від діяльності Інформаційного агентства УНІАН, де він працював останні дванадцять років...

Валерій Петрович був незвичайною людиною: завжди непосидючий, сповнений ідей, він був одночасно і менеджером, і публіцистом, і письменником, і громадським діячем. Його життєвої енергії та активності вистачало на все...

Валерій Нечипоренко народився 30 серпня 1955 року в місті Коростені на Житомирщині. Закінчив фізико-математичний факультет Житомирського педагогічного інституту, працював шкільним вчителем, інструктором райкому комсомолу. Став активним журналістом-позаштатником, друкувався у місцевий та столичній пресі.

Працюючи спеціальним кореспондентом обласної газети «Радянська Житомирщина», у травні 1986 року побував на ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Отримав другу вищу освіту на факультеті журналістики Київської вищої партійної школи (зараз – Академія державного управління при Президентові України).

Працював головним редактором газети “Житомирський вісник”, відповідальним секретарем української редакції газети “Фінансова Україна”, редактором відділу науки газети “День”, редактором відділу міського життя газети “Всеукраїнські відомсті”, у 1998 році створив і редагував всеукраїнську газету “Індустрія”.

З лютого 1999 року був заступником генерального директора УНІАН.

З 1988-го по 1999 рік видав 12 художніх і науково-популярних книжок, перекладався англійською, японською, польською та іншими мовами. Лауреат премії Спілки письменників за найкраще оповідання 1996 року. Заслужений журналіст України.

Колектив Інформаційного агентства УНІАН висловлює глибоке співчуття родині Валерія Петровича Нечипоренка.

Ми, його товариші й колеги, сумуємо з приводу тяжкої, непоправної втрати.