28.03.2011 14:51
Київська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка» висловлює занепокоєння ситуацією, що склалася в м. Українка (Київська область) у зв’язку з намаганням місцевої влади захопити будівлю Будинку побуту в центрі міста. Про це заявив член фракції «УДАРу» в обласній раді, голова постійної комісії з питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією Леонід Сіваков, повідомляє прес-служба київського обласного осередку партії.

«Трудовий колектив Будинку побуту міста Українка звернувся до партії «УДАР» з проханням захистити від відверто незаконних і зухвалих дій мера Козирєва, – пояснив Леонід Сіваков. – Мета його зазіхань – споруда в центрі міста, законно приватизована трудовим колективом ще в 1994 році. У 2006 році Козирєв (тоді він також обіймав посаду міського голови) пролобіював рішення здійснити нову забудову на місці Будинку побуту. Через рік мер уже лобіює наступне рішення про знесення Будинку побуту, а потім просто намагається добитися передачі об’єкту від нинішнього власника до мерії, хоча у 2007 році, за словами Козирєва, Будинку побуту вже не існувало. Очевидно, що громадянин Козирєв просто вигадує зачіпки, аби відібрати будівлю в трудового колективу. Всі ці обставини виглядають просто як зловживання службовим становищем».

На думку Леоніда Сівакова, правоохоронні органи та суд повинні дати належну оцінку діям мера Українки.

«Потрібно змінювати ситуацію, коли трудові колективи стають заручниками свавілля місцевої влади. Партія «УДАР» вважає неприпустимим, коли особа, обрана громадянами для вираження й відстоювання їх інтересів, свій робочий час присвячує вигадуванню засобів вилучення майна в цих громадян», – наголосив депутат від «УДАРу».