19.05.2011 14:36
Мешканці 34-х будинків міста Радомишль Житомирської області звертаються з проханням до київського громадського діяча та мецената Ольги Богомолець надати сприяння щодо доступу до місцевої річки. Збудувавши будинок і зайнявши кілька гектарів землі у цій місцевості, підлеглі пані Богомолець відгородили місцевих жителів від річки металевим парканом, пишуть «Новини України».

Територія біля річки завжди була улюбленою зоною відпочинку радомишлян. У ніч з 14 на 15 травня обурені мешканці не витримали і відрізали кілька метрів цього паркану, аби звільнити собі законний доступ до річки.

«Ольга Богомолець – хороша людина і шанований лікар. Її професійні здобутки та благодійні вчинки заслуговують на повагу. Та мені, як депутату, прикро, що реставрація замкового комплексу «Радомисль», яку вона підтримує у нашому місті, причиняє суттєві незручності місцевим мешканцям, загороджуючи прохід до річки, біля якої вони звикли гуляти. Саме тому я і підтримав ініціативну групу жителів Радомишля, які звернулися до Ольги Богомолець із проханням», - повідомив сьогодні на прес-конференції у інформаційному агентстві «Інтерфакс» депутат Радомишльської районної ради Роман Руденко.

«З незрозумілих причин і на превеликий жаль, Ольга Богомолець відмовила жителям міста в проханні пересунути на 2 метри паркан від території їх будинків. Більше ніяких конфліктних ситуацій з представниками реставраторів не виникало. Особисто я з повагою ставлюся до Ольги Богомолець, як до мецената, але переконаний, що будь яка добра справа не повинна приносити благо одним, за рахунок шкоди іншим», - повідомив Роман Руденко.

Депутат наголосив, що того дня, коли хтось повалив «паркан Ольги Богомолець», він насправді був у батьковому домі, і почувши шум, вийшов поспілкуватися з людьми про те, що трапилось, однак участі у акції прямої дії не брав.

«Наразі в Радомишлі може бути лише один конфлікт щодо території де реставрують будинок – огорожа навколо річки. Я наразі знаходжусь виключно на боці жителів міста і як депутат захищатиму їх інтереси виключно у правовому полі. Радомишляни мають законне право перебувати біля річки, а Ольга Вадимівна має посприяти щоб паркан не позбавляв їх цього права. - запевнив Роман Руденко.