06.07.2011 10:02
Во вторник, 5 июля, в адрес редакции From-UA поступило заявление от пресс-службы народного депутата Украины Сергея Кивалова. Приводим полный текст сообщения:

«На сайті «Українська правда» було розміщено матеріал під назвою «Союз юристів Ківалова хоче прикрити пряму трансляцію суду по Тимошенко».

Прочитавши його, ми надіслали заперечення до редакції УП. Ось воно:

«Шановна пані Олено!

Надсилаю Вам заперечення щодо матеріалу, розміщеного 5 липня 2011 року о 12.04 на УП у розділі «Новини» «Союз юристів Ківалова хоче прикрити пряму трансляцію суду по Тимошенко».

З приводу написаної вашою редакцією дезінформуючої інформації, вважаю за необхідне зазначити, що згаданий у матеріалі Союз юристів створений і беззмінно очолюваний Валерієм Євдокимовим, а не Сергієм Ківаловим. Отож, сам заголовок матеріалу є не лише не коректним, а й не професійним, оскільки є неправдою.

Жодної заяви щодо прямої трансляції судового засідання, ініційованої Союзом юристів Євдокимова, Сергій Ківалов не обговорював, не бачив і ніколи не підписував. Відтак, в УП немає жодних підстав приписувати йому чиюсь точку зору чи лідерство в громадських організаціях, де він є одним з численних учасників.

Як журналіст розумію прагнення редакції УП до гучних заголовків. Однак, принаймні на мою думку, відверта неправда та інсинуації досі не були візитівкою УП. Сподіваюся, що і не стануть в подальшому.

Вважаю, було б доречним у заголовку матеріалу замінити слово «Ківалова» на слово «Євдокимова» та пояснити читачам причину такої заміни.

Сподіваюсь на Вашу об’єктивність та фаховість.

З повагою, прес-секретар Сергія Ківалова Лариса Ткач»


Однак, реакції з боку інтернет-видання не було. З огляду на це, у такий спосіб, як заява прес-служби, ми інформуємо широку громадськість, що Сергій Ківалов не має жодного відношення до заяв Союзу юристів щодо трансляції судового засідання по справі Юлії Тимошенко».