14.07.2011 09:25
Національне бюро розслідувань України на свою поштову скриньку отримало цікаві документи щодо скандально відомого народного депутата з фракцї БЮТ Сергія Власенко: «Аналіз почерку, яким підготовлено документ, що починається словами «Орган опіки та піклування…» та закінчується підписом та словами «Власенко С.І» свідчить, що автор-виконавець має наступні індивідуально-психологічні особливості.

А саме, має непогане логічне мислення, уміє легко і швидко знаходити рішення інтелектуальних життєвих завдань, рівень інтелекту вище середнього.

Обережний у словах та діях, особливо при прийнятті рішень, що стосуються матеріальних витрат, необхідності відстоювати власну точку зору перед людьми, які потенційно мають вищий рівень соціального статусу. В таких ситуаціях обережність іноді переходить межі позитивної якості і стає зайвою.

У цієї людини є якості, які дають їй можливість плідно працювати задля досягнення мети, вона, як правило, «не кидає» недороблені справи і намагається завжди доводити їх до логічного завершення.

Проте, ця людина в більшості життєвих випадків є так званим лідером другого порядку, яка може бути відповідальним за себе, але не любить нести відповідальність за інших. Їй, також, для плідної праці, ініціативного прийняття рішень, нерідко необхідно мати рядом особистість більш сильну з психологічної точки зору, яка здатна підтримати й захистити за необхідності.

Автор-виконавець має стратегічне мислення, уміє прораховувати багатоходові комбінації. Проте ці якості мають як позитивне, так і негативне спрямування. З урахуванням таких надвиражених якостей як ревнощі (і в особистому, і в професійному житті), невмінню визнавати власні помилки, негативне ставлення до критики та наявності комплексу «уявного поганого ставлення до себе з боку значущого оточення», він може приймати рішення та вчиняти дії, які піддаються розумінню тільки його логіці. Логіка при цьому може будуватися на домислах та суб’єктивно перекручених фактах.

Такі люди схильні до появи нав’язливих ідей та станів, особливо в ситуаціях з підвищеним рівнем психогенного навантаження, або в тих випадках коли, на його думку, постраждали честь та особисте достоїнство. Він злопам’ятний, проте позитивні вчинки на свою адресу також пам’ятає.

Незначно вираженими є так звані демонстративні якості, які проявляються у формі посилено вираженого бажання отримувати визнання навколишніх, в тому числі і у формі прояву захопленості його особистістю й досягненнями. Крім цього, ці якості підсилюють матеріальну мотивацію, що призводить до надвираженого бажання мати гроші. Також негативним є те, що автор-виконавець документу схильний до афективних проявів, що розуміє і тому намагається приховувати. Він емоційна людина, активна і достатньо рухлива.

В цілому документ підготовлено у збудженому психологічному стані, під час чого емоції недостатньо контролювались розумом. Разом з тим, деякі ознаки почерку свідчать, що виконавець отримував певне емоційне задоволення від факту підготовки документу та особливостей його змісту».