21.07.2011 19:52
Конфліктна ситуація виникла навколо будиночків відпочинку, що стоять на піщаній косі річки Стугна. Там, на території 6,1269 гектарів, що орендується Човново-стоянковим кооперативом «Риф», розташовано близько 150 будиночків відпочинку. Ймовірно, завтра, у п’ятницю деякі з них, за рішенням Обухівського районного суду, бульдозери зрівняють з землею.

Мотивація: будівлі зведені незаконно.

Шоковані власники будинків стверджують, що рішення суду винесені всупереч закону, а штучно створена прокуратурою проблема навколо самовільної забудови носить замовний характер.

Як повідомляє представник членів кооперативу Галина Васильченко, ще у березні 2008 року прокуратурою Обухівського району проведено перевірку дотримання вимог водного та земельного законодавства при використанні земель водного фонду на території Обухівського району Київської області, тобто, рясно забудованого узбережжя Стугни. Однак, перевіряли не все узбережжя, а вибірково, виключно територію згаданого човново-стоянкового кооперативу.

Прокурор Обухівського району звернувся до суду з позовами про знесення будівель 17-ти членів кооперативу. Представник забудовників в кожне судове провадження надав докази того, що позов задоволенню не підлягає на 10 сторінках. Однак судями Обухівського районного суду всі офіційні документи з печатками, що зібрали забудовники, повністю проігноровані. Натомість, суд прийняв до уваги фотографію об’єкту забудови на узбережжі з Google, надану прокуратурою, і вважає це документом, на підставі якого і виносить рішення.

Апеляційний суд залишив всі заяви мешканців без розгляду. Не знайшов підстав для касаційного провадження і Верховний Суд.

За словами забудовників, територія човново-стоянкового кооперативу «Риф» є ласим шматком, який сьогодні цинічно хочуть забрати, задіюючи прокуратуру і суди. Як стверджують члени кооперативу, за цим цинічним актом стоять певні високопосадовці, що лобіюють інтереси ймовірного майбутнього власника цієї земельної ділянки.