День Незалежності разом із СОРЦ
29.08.2011 11:41
24 серпня, на День Незалежності України, в Сумах в рамках акції «День громадських організацій» відбулася презентація Сумського обласного ресурсного центру.

Нова громадська організація вперше взяла участь у подібному заході. Серед багатьох організацій, що представляли себе та свої проекти у цей день на вулиці Соборній, СОРЦ вирізнявся креативністю.

Всіх бажаючих дізнатися про діяльність Сумського обласного ресурсного центру гостинно запрошували до стенду і пропонували відповісти для самого себе на запитання«Що я можу зробити, щоб місто Суми стало кращим?», намалювати свою «руку допомоги» та написати, «що я готовий зробити для свого міста».

Серед тих, хто цікавилися діяльністю СОРЦ, були не лише сумчани, а й жителі інших міст України. Навіть іноземні гості залишили свої побажання та написали, що готові не смітити, саджати квіти, фарбувати лавки, навчати дітей, захищати бездомних тварин та робити багато іншого заради кращого майбутнього рідного міста. Знайшлися навіть такі, хто запропонували облаштувати окрему парковку для блондинок.

До бажаючих взяти участь у проектах СОРЦ приєднався і виконуючий обов’язки міського голови Микола Войтенко. Вінпообіцяв, що буде допомагати ініціативній молоді і залишив на стенді «Що я можу зробити, щоб місто Суми стало кращим?» такий напис: «Я готовий робити все, щоб наше місто з кожним днем ставало кращим».

Також перші 30 сумчан, які говорили пароль «Я святкую День Незалежності разом із СОРЦ!» (про пароль можна було дізнатися із соціальних мереж за день до презентації) отримали оригінальну «стрічку Незалежності».

До рис, що вирізняють СОРЦ з-поміж інших громадських організацій, належать креативність ,оригінальні ідеї проектів та новий підхід до роботи. Сумський обласний ресурсний центр - це нова філософія по роботі з громадськими ініціативами, це місце зустрічі людей з ресурсами та людей з ідеями.

Головна мета СОРЦ – створити масштабний центр ресурсів, де люди будуть обмінюватися ідеями, розвивати громадську ініціативу та виводити третій сектор області на новий рівень. Уся робота СОРЦ базується на волонтерському русі. Як відзначила голова Сумського обласного ресурсного центру Євгенія Оленченко, молода організація має амбітні плани та яскраві перспективи.

«Ми сподіваємося, що наші ініціативи підтримає керівництво міста та області, складеться тісна співпраця з головою Сумської обласної адміністрації Юрієм Чмирем. Під час церемонії закриття Міжнародного дитячого фестивалю «Кришталеві джерела», що пройшов у Сумах, Юрій Чмирь запевнив, що буде всебічно підтримувати креативні ідеї молоді. Ми готові пропонувати і упевнені, що нас підтримають», - говорить Євгенія Оленченко.

Організація створювалась поступово. Перший крок її учасники зробили у березні цього року - взяли участь у всесвітній акції «Година Землі». Після цього зрозуміли, що потрібно створювати власну організацію, знайомитися з новими людьми, збирати контакти та ідеї, поповнювати методичну базу.

Зараз ініціативна група СОРЦ працює над новими екологічними проектами «Джерела Сумщини», «Відродимо Веретенівський парк» та «Де урна». Активісти шукають бажаючих взяти участь у їхніх ініціативах. .Головна мета проектів – створення та популяризація екологічного руху на Сумщині, підвищення екологічної культури жителів області.